WRC (WORLD RALLY CHAMPIONSHIP) 2012

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το θέαμα που θα προσφέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και  την φετινή σεζόν. Αλλαγές στους οδηγούς των ομάδων, αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα εκκινούν τα αυτοκίνητα την πρώτη αλλά και τις επόμενες αγωνιστικές μέρες και αλλαγές στις μεταδόσεις των αγώνων είναι κάποια από τα νέα στοιχεία που προβλέπεται να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό και την όρεξη των θεατών.


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η κυριότερη αλλαγή στις μεγάλες ομάδες ήταν η μεγάλη μεταγραφή του Mikko Hirvonen απο την Ford στην Citroen. Ο Φινλανδός πιλότος αντικατέστησε τον Sebastian Ogier, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την VW.  Η γερμανική κατασκευάστρια, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ανακοίνωσε οτι θα ξεκινήσει να αγωνίζεται απο το 2013, οπότε ο Ogier θα τρέχει το 2012 ως ιδιώτης με ένα Scoda S2000. Σκοπός του, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι να κρατηθεί σε φόρμα.                                                                                                                             Επιπλέον, ο Peter Solberg επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στην Ford στην θέση του Mikko Hirvonen, αλλά θα αγωνίζεται ως ο δεύτερος οδηγός της ομάδας. 

Έτσι οι ομάδες κατασκευαστών ως αναφορά τα αυτοκινήτα WRC έχουν διαμορφωθεί ως εξής :
Citroen Total World Rally Team
Sebastien Loeb/Daniel Elena
Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen
Ford World Rally Team
Jari Matti Latvala/Miika Anttila
Peter Solberg/Chris Patterson
Mini WRC Team
Dani Sordo/Carlos Del Barrio
Kris Meeke/Paul Nagle
Citroen Junior World Rally Team
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul
M-Sport Ford Rally Team
Evgeny Novikov/Denis Giraudet
Ott Tanak/Kuldar Sikk
Qatar World Rally Team
Nasser Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini
WRC Team Mini Portugal
Armindo Araujo/Miguel Ramalho
Paulo Nobre/Edu Paula


QUALIFYING STAGE

Αλλαγές όμως έχουμε και στην διαδικασία με την οποία θα εκκινούν τα αυτοκίνητα σε κάθε αγωνιστική μέρα. Αυτό έγινε κυρίως για να γίνει πιο ρεαλιστικό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Μέχρι πέρσι,  την πρώτη μέρα του ράλλυ η σειρά εκκίνησης ήταν με βάση την βαθμολογία . Τις επόμενες μέρες η σειρά εκκίνησης ήταν βάση των αποτελέσματων της προηγούμενης αγωνιστικής μέρας.  Αν ο προπορευόμενος οδηγός ήθελε την επόμενη μέρα να μην ξεκινήσει πρώτος, συνήθως για λόγους τακτικής, τότε έκοβε στην τελευταία ειδική διαδρομή μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μην είναι πρώτος την επομένη και πρέπει να “καθαρίζει” τον δρόμο.

Από φέτος λοιπόν καταργείται το “SHAKEDOWN” το οποίο έπαιζε τον ρόλο των ελεύθερων δοκιμαστικών και γινόταν την προηγούμενη μέρα απο την πρώτη αγωνιστική. Οι ομάδες και οι οδηγοί θα έχουν επιλογή να κάνουν δύο περάσματα σε μορφή δοκιμών και το τρίτο πέρασμα θα χρονομετρείται.

 Με την κατάταξη από αυτή την “QUALIFYING STAGE” όπως θα ονομάζεται θα επιλέγει ο κάθε οδηγός την σειρά που θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα.  Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ακριβώς αντίθετη σειρά εκκίνησης από την τελική κατάταξη της προηγούμενης μέρας. Τέλος οι διοργανωτές των αγώνων θα έχουν την επιλογή να μην επιτρέψουν να γίνεται η χρήση “SUPERRALLY” δηλαδή αν ένα πλήρωμα εγκαταλείψει να μην μπορεί να τρέξει την επόμενη με ποινή χρόνου.

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Το δημοφιλές αυτό σπόρ δυστυχώς δεν έχει τύχει της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης απο τα ΜΜΕ, παρότι το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο. Τα τελευταία χρόνια τους αγώνες κάλυπτει το γνωστό και επίσημο website «WRC» ως κύριο μέσο, έχοντας “REAL TIME” κάλυψη των ειδικών διαδρομών, on line αποτελέσματα, δηλώσεις και ραδιοφωνική κάλυψη. Στην τηλεόραση, εκπομπές καλύπτουν τους αγώνες με μόνο μαγνητοσκοπημένα πλάνα, σε διάφορα κανάλια (NET, Motors TV, EUROSPORT). Πέρσι έγιναν κάποιες επιτυχημένες προσπάθειες για ζωντανή μετάδοση ορισμένων ειδικών διαδρομών σε επιλεγμένα Ραλλυ, κάτι που έγινε και στον εθνικό μας αγώνα RALLY ACROPOLIS και που αναπτέρωσε τις ελπίδες για το μέλλον του σπορ. 

Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος η χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο λόγω διαμάχης για τα δικαιώματα των αγώνων (κυρίως τα τηλεοπτικά), με αποτέλεσμα ακόμα και το επίσημο website να μην πάρει έγκριση και τα δικαιώματα για την κάλυψη του πρώτου αγώνα της χρονιάς ΡΑΛΛΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ. Η κατάληξη ηταν η μεγάλη απογοήτευση του κοινού που εψάχναν με κάθε τρόπο να μάθουν νέα και αποτελέσματα του αγώνα. Φαίνεται πως το πρόβλημα λύθηκε (;) και τουλάχιστον απο το διαδίκτυο θα καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε και το φετινό πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε όμως οτι και οι συζητήσεις για τις ζωντανές μεταδόσεις θα συνεχιστούν με θετική κατάληξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 11:44
Στέλιος Βακιρτζής

Νέος, ωραίος, έξυπνος, επιτυχημένος, λεπτός, ψηλός, δυνατός, γρήγορος, μπαλαδόρος, μετριόφρων.

Καταχώρηση Αγγελίας