Ανασκόπηση ράλλυ Μόντε Κάρλο (Μέρος 1ο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ράλλυ  Μόντε Κάρλο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

17 – 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Την επιστροφή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το κοινό αλλά και οι αγωνιζόμενοι. Ένα από τα παραδοσιακά κλασσικά Ράλλυ που πάντα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, μεγαλό ανταγωνισμό αλλά και πολύ θέαμα. Οι διοργανωτές του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο προχώρησαν σε δύο καινοτομίες οι οποίες δίχασαν πολλούς. Η πρώτη ήταν η διάρκεια διεξαγωγής του Ράλλυ η οποία ήταν πέντε μέρες σε αντίθεση με το σύνηθες τριήμερο και η δεύτερη ήταν να μην επιτρέψουν στους αγωνιζόμενους οδηγούς και ομάδες την χρήση "SUPERRALLY" ή "RALLY 2" όπως ονομάζεται από φέτος, δηλαδή μια εγκατάλειψη σήμαινε απευθείας τέλος του αγώνα.

1Η Μέρα / SS1, SS2, SS3, SS4

Ο Sebastien Loeb εκκινούσε πρώτος με αποτέλεσμα να καθαρίζει τον δρόμο από χιόνι και να χαράζει την αγωνιστική γραμμή πάνω στον πάγο που είχαν όλες οι ειδικές διαδρομές της πρώτης μέρας. Παρόλα αυτά πήρε την πρώτη ειδική με μόνο 1 δευτερολέπτο διαφορά από τον Danni Sordo. Καθώς το αποτέλεσμα κρινόταν κυρίως με βάση την επιλογή ελαστικών, στην δεύτερη ειδική ο Peter Solberg έκανε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, κάτι που αντέγραψαν και οι υπόλοιποι μεγάλοι οδηγοί. Επέλεξε σε διαγώνια διάταξη από ένα ελαστικό σλικ και ένα με καρφιά!! Το πρωτοφανές αυτό εγχείρημα αποδείχτηκε έξυπνο και αποτελεσματικό αφού οι δρόμοι σε άλλα σημεία είχαν χιόνι και πάγο και σε άλλα δεν είχαν. Νικητής της 2ης ειδικής διαδρομής ήταν Ο Jari Matti Latvala ο οποίος με μεγάλη διαφορά χρόνου πήρε το προβάδισμα στην γενική κατάταξη. Δεύτερος στην 2η ειδική ο Peter Solberg ο οποίος πλασαρίστηκε 3ος στην γενική πίσω από τον Sebastien Loeb με 10 δευτερολέπτα διαφορά.

Στην Τρίτη ειδική μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Latvala και τον Loeb, με τον τελευταίο να κερδίζει την ειδική μόνο με 0,4 δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό ότι ο Mikko Hirvonen υστερόντας κατά πολύ βρίσκεται σχεδόν 1,5 λεπτό πίσω. Η τελευταία ειδική ήταν και αυτή η οποία έκρινε κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα αφού ο πρωτοπόρος μέχρι εκείνη την στιγμή Latvala εγκατέλειψε χτυπώντας σε ένα λόφο χιονιού και αφήνοντας τον Loeb μόνο του χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο, αφού στο τέλος της 4ης ειδικής και τελευταίας της ημέρας η κατάταξη είχε ως εξής :

1. S. Loeb

2. D. Sordo +1:04.2

3. P. Solberg +1:05.2

4. S. Ogier +1:15.9

5. E. Novikov +2:26.5

6. M. Hirvonen +2:30.0

2Η Μέρα / SS5, SS6, SS7, SS8, SS9, SS10

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως τελείωσε η πρώτη, δηλαδή με τον Loeb να κερδίζει την ειδική όπως έκανε και με τις άλλες 4 από τις 5 της ημέρας. Οδηγώντας λοιπόν γρήγορα και προσεκτικά κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει την διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς. Η μεγάλη μάχη και το ενδιαφέρον ήταν για την δεύτερη θέση πλέον, εκεί που ο Peter Solberg και ο Dani Sordo κυριολεκτικά αλλάζαν θέση σε κάθε ειδική με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Τελικά ο Dani Sordo κατάφερε να τελειώσει την μέρα στην δεύτερη θέση με μόλις 3,7 δευτερόλεπτα διαφορά. Η μέρα όμως τελείωσε με άλλη μια εγκατάλειψη αυτή του S. Ogier ο οποίος στην τελευταία ειδική εγκατέλειψε βγαίνοντας από τον δρόμο.

1. S. Loeb

2. D. Sordo +1:37.2

3. P. Solberg +1:40.9

4. M.Hirvonen +3:40.4

5. E. Novikov +3:51.5

6. F.Delecour +5:19.9

Στέλιος Βακιρτζής

Νέος, ωραίος, έξυπνος, επιτυχημένος, λεπτός, ψηλός, δυνατός, γρήγορος, μπαλαδόρος, μετριόφρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WRC (WORLD RALLY CHAMPIONSHIP) 2012 Επιτέλους και Diesel Qashqai. »

Καταχώρηση Αγγελίας