Subaru Diesel: Πρόβλημα στο στρόφαλο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κάποτε τα μοντέλα της Subaru αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους κατασκευαστές εξαιτίας της αξιοπιστίας αλλά και της αντοχής τους. Σήμερα όμως τα γεγονότα ανατρέπουν εντελώς τα δεδομένα…

Νέο κρούσμα ακινητοποίησης Subaru Forester Diesel εξαιτίας σπασίματος στροφάλου του κινητήρα! Η Subaru Motors Hellas επιρρίπτει ευθύνες στο εργοστάσιο, οι «Πλειάδες Motors» κάνουν λόγο για κάποια... έκπτωση και η Fuji Heavy που είναι ενήμερη για το πρόβλημα «σφυρίζει… αδιάφορα!».

Ωστόσο σύμφωνα με την Subaru Motors Hellas οι κινητήρες Diesel που έχουν παρουσιάσει πρόβλημα στο στρόφαλο είναι πάρα πολλές (διψήφιος αριθμός) και το εργοστάσιο έχει ήδη ενημερώσει την Ελλάδα για το πρόβλημα που αφορά σε αστοχία υλικού! Ωστόσο αντί να προβεί σε κάποια ανάκληση όπως συμβαίνει και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες απλά έχει ενημερώσει το τεχνικό τμήμα στις εκάστοτε εισαγωγικές ώστε να επιλύεται το πρόβλημα άμεσα και χωρίς έξοδα για τους κατόχους Subaru Diesel.

Στην Ελλάδα ωστόσο μετά το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από το εργοστάσιο σχετικά με το νέο εισαγωγέα Subaru στην Ελλάδα αλλά και το επίσημο δίκτυο της Subaru να έχει μείνει στο έλεος του Θεού κανείς δεν αναλαμβάνει απολύτως καμία ευθύνη και οι ιδιοκτήτες Subaru φτάνουν μέχρι στο σημείο να καταβάλλουν το κόστος εκτελωνισμού και μεταφορικών για τον σπασμένο στρόφαλο του κινητήρα τους ακόμη και αν βρίσκεται σε εγγύηση!

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο έχει δώσει άτυπη παράταση επιπλέον 3 ετών στα μοντέλα με κινητήρες Diesel καθώς τα κρούσματα είναι παρά πολλά και αφορούν σε αστοχία υλικού…

Ειδικότερα ο κ. Κ.Λ. ιδιοκτήτης ενός Subaru Forester Diesel με 1η άδεια κυκλοφορίας τον Αύγουστο του 2009 και έχοντας διανύσει μόλις 125.000 χλμ. Ξαφνικά το αυτοκίνητό του στις 13 Ιουνίου ακινητοποιήθηκε μετά από το άκουσμα ενός ισχυρού θορύβου. Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Κ.Λ. στην επιστολή που απέστειλε προς την Subaru Motors Hellas: «Αγόρασα το SUBARU Forester diesel 2000 κυβικά, τον Αύγουστο του 2009 από την Αντιπροσωπεία στις Σέρρες. Το επέλεξα ως το καλύτερο μεταξύ των άλλων αυτοκινήτων για την ποιότητα του, ως εξαιρετικό 4Χ4 και για τις υπηρεσίες της SUBARU μετά την πώληση. Έκτοτε το αυτοκίνητο κινήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2013, και έκανε 125.000 Km σε ασφαλτόδρομους και όχι σε διαδρομές δύσκολες. Η ικανοποίηση μου ήταν πέραν του επιθυμητού.

Στο διάστημα αυτό του έκανα όλα τα σέρβις στις ημερομηνίες που έπρεπε. (Αυτό φαίνεται από το βιβλίο του αυτοκινήτου αλλά και τα αρχεία της αντιπροσωπείας των Σερρών).

Στις 15 Ιουνίου όμως ενώ ταξίδευα από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σέρρες, ξαφνικά, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, χωρίς καμία απολύτως προειδοποιητική ένδειξη από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε ατύχημα, καθώς ο δρόμος είχε κίνηση και είχα μαζί την οικογένεια μου.

Στην αντιπροσωπεία "Αφοι Ιωαννίδη" στις Σέρρες όπου μετέφερα το αυτοκίνητό μου η διάγνωση ήταν πως έσπασε ο «στρόφαλος της μηχανής».

Η εταιρία αυτή δεν αναγνωρίζει την ζημιά και φυσικά την επιδιόρθωση με την αιτιολογία ότι η εγγύηση του αυτοκινήτου έχει λήξει εδώ και 10 μήνες.

Η βλάβη όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σοβαρή και δεν οφείλεται σε δική μου υπαιτιότητα, καθώς τα υγρά, λάδια και νερό του αυτοκινήτου ήταν κανονικά, όπως προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε από την αντιπροσωπεία "Αφοι Ιωαννίδη". Εξ άλλου τα τελευταία σέρβις είχαν γίνει κανονικά στα 99.000 Km στις 26 Ιουλίου 2012 ολικό και στις 30 Αυγούστου 2012 στα 102.000 Km φρένα.

Η βλάβη λοιπόν οφείλεται καθαρά σε αστοχία υλικού. Βρισκόμαστε λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, μπροστά σ' ένα σοβαρό και ακριβό πρόβλημα.

Ελπίζω μια σοβαρή εταιρεία, σαν την SUBARU, να αναγνωρίσει μια τόσο σοβαρή βλάβη, έστω και αν το αυτοκίνητο είναι εκτός εγγύησης μόνο 10 μήνες. Είναι απίστευτο μια τόσο σοβαρή ζημιά να συμβεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και ειδικά σ' ένα SUBARU μετά από τόσο μικρό χρονικό διάστημα κυκλοφορίας του.

Σας ζητώ λοιπόν να αναγνωρίσετε και να αναλάβετε την αποκατάσταση της βλάβης μένοντας αντάξιοι της καλής φήμης που έχει η SUBARU στην αγορά, για την ποιότητα αλλά και το σέρβις μετά την πώληση.

Περιμένω απάντησή σας και ελπίζω να δώσετε θετική συνέχεια στο πρόβλημα του αυτοκινήτου μου.

Με εκτίμηση

Κ. Λ.».

Η απάντηση της Subaru Motors Hellas

Αμεση ήταν η απάντηση της Subaru Motors Hellas προς τον κ. Κ.Λ. και αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτή πως: «Αγαπητέ κύριε Κ.Λ. Σε συνέχεια της επικοινωνίας σας σχετικά με το όχημά σας, μοντέλου FORESTER 2000 κ.εκ. και την βλάβη που παρουσίασε στον στρόφαλο της μηχανής σας ενημερώνουμε ως εξής :

Έχουμε ενημερώσει το εργοστάσιο κατασκευής την FUJI HEAVY INDUSTRIES (FHI) για το πρόβλημα που παρουσιάζουν οι κινητήρες diesel και την υποχρέωσή τους να καλύψουν τις εγγυήσεις αυτές με εξ’ολοκλήρου δικές τους δαπάνες, καθότι στην Ελλάδα έχουν πλέον ορίσει νέο εισαγωγέα SUBARU. Σας παραθέτω το σχετικό link στην ιστοσελίδα της SUBARU, για του λόγου το αληθές:

http://www.subaru-global.com/europe.html

Στην περίπτωση που το εργοστάσιο μας ενημερώσει για την κάλυψη των εγγυήσεων της Ελλάδας, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για την επίλυση του θέματός σας, το οποίο και χειριζόμαστε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Με εκτίμηση,

SUBARU MOTORS HELLAS S.A.».

Η στάση από την «Πλειάδες Motors»

Ο κ. Κ.Λ. μετά την απέστειλε και επιστολή προς την «Πλειάδες Motors» από την οποία απάντησε ο γενικός διευθυντής κ. Θεόδωρος Κλούβας αναφέροντας τα εξής: «Αγαπητέ κ. Κ.Λ. αρχικά πρέπει να σας πούμε ότι λυπούμεθα ειλικρινά για το ατυχές συμβάν το οποίο αποτελεί ένα εντελώς μεμονωμένο και παράδοξο φαινόμενο για SUBARU αυτοκίνητο. Είμαστε δίπλα σε κάθε χρήστη SUBARU για να ικανοποιήσουμε την οποιαδήποτε απαίτηση έχει εντός των συμβατικών του δικαιωμάτων αλλά και της λογικής για θέματα που τον απασχολούν σχετικά με το αυτοκίνητο του. Αρχίζοντας από αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να αναφέρω ότι η εταιρεία ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΜΟΤΟRS A.E. ως επίσημος εισαγωγέας των αυτοκίνητων SUBARU θα σταθεί δίπλα σας και θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γνωστοποιώντας σας παράλληλα ότι αυτό το κάνει ενώ δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση καθώς η εγγύηση του αυτοκινήτου σας έχει λήξη εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σαν πρώτο βήμα σας προτείνουμε να ζητήσετε από τον προηγούμενο εισαγωγέα την εταιρεία SUBARU MOTORS HELLAS AE να σας εξυπηρετήσει με την συνδρομή της αντιπροσωπείας της στις Σέρρες.

Εάν και εφόσον η απάντηση είναι αρνητική τότε εμείς στα πλαίσια της καλής πίστης και της πρόθεσης εξυπηρέτησης είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε προσφέροντας έκπτωση στα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν για την επισκευή του αυτοκινήτου σας. Εάν παράλληλα ο αντιπρόσωπος της SUBARU MOTORS HELLAS AE στις Σέρρες δεν επιθυμεί να σας κάνει έκπτωση στην εργασία επισκευής τότε θα σας προτείνουμε να στείλετε το αυτοκίνητο σας στην Αθήνα σε ένα από τους επίσημους συνεργαζόμενους επισκευαστές μας που θα σας προσφέρει έκπτωση και στην εργασία.

Πιστεύουμε ότι με αυτήν την ενέργεια μας κατορθώνουμε να σας ικανοποιήσουμε αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την θέληση μας για εξυπηρέτηση σε SUBARU πελάτη πέρα από οποιαδήποτε συμβατική υποχρέωση μας.

Περιμένουμε νέα σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Θόδωρος Κλούβας

 

πηγή:http://autobusiness.gr

Καταχώρηση Αγγελίας