Έπεσε η τελευταία αυλαία για τον Βασίλη Τσιβιλίκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

   Η αναπάντεχη είδηση συγκλόνισε τον χώρο του θεάτρου και τον απλό κόσμο. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο μεγάλος αυτός κωμικός, δεν βρίσκεται πλεόν ανάμεσα μας. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών κατά την μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο σήμερα τα ξημερώματα. Ο θάνατος του, που οφείλεται σε καρδιακό επεισόδειο, επήλθε περίπου στις 06:35. Οι γιατροί προσπάθησαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν, αλλά οι προσπάθειες τους απέβησαν άκαρπες.

   Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν από τους πιο χαρισματικούς και σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Είχε το φυσικό χαρισμα να προκαλεί το αβίαστο γέλιο των θεατών. Εκτός αυτού, ήταν από του πιο συμπαθείς και σεμνούς ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη, σε μια σχετικά ευκατάστατη οικογένεια. Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με την ηθοποιία.
  Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 και δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία "Η θεία μου η χίπισσα" του Αλέκου Σακελλάριου, δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου, σε μια ταινία που τον καθιέρωσε. Ακολούθησαν δεκάδες άλλες, όλες τους επιτυχίες. Ο 'φυσικός" οτυ χώρος όμως ήταν αναμφίβολα το θεατρικό σανίδι. Εκεί μεγαλουργούσε. Φέτος έπαιζε για δεύτερη σεζόν στην ανατρεπτική κωμωδία του Βρετανού συγγραφέα Dave Freeman "Ζωή ποδήλατο" στο θέατρο Ακάδημος.

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)