"Ανοιχτό ζευγάρι"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μετά από τρία χρόνια παραστάσεων, το "Ανοιχτό ζευγάρι", θα ... "κλείσει" την Κυριακή των Βαϊων.

Ο Κουμιώτης Νίκος Δαφνής στο "θέατρο κάτω από την γέφυρα" διασκευάζει και σκηνοθετεί την σάτυρα του Ντάριο Φο.

Για να ξέρετε ... τι σας περιμένει, στο "Ανοιχτό ζευγάρι": Ο μεγάλος (Νομπελίστας) συγγραφέας και performer, βάζει στο στόχαστρό του το «κίνημα» (;) των «ανοιχτών σχέσεων», που στη δεκαετία του '70 απασχόλησε πολύ την... αριστερή (;) διανόηση στην Ιταλία (και όχι μόνο). Κάποιος Βιτόριο («άτακτος», όπως πολλοί «Βιτόριο») είναι παντρεμένος από έρωτα. με κάποια Αντωνία, που (όπως κάθε «Αντωνία») θέλει τον άντρα της καλό σύζυγο, καλό πατέρα και (κυρίως)... μόνο γι' αυτήν. Ο Βιτόριο όμως, είναι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Και αριστερός (;). Και σαν τέτοιος, οφείλει όχι μόνο να θέσει σε ... ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο τις «αταξίες» του, αλλά και να «δώσει γραμμή» στην Αντωνία να κάνει το ίδιο, αφού μόνο έτσι θα μπορούσαν να... σώσουν το γάμο τους. Οι προσπάθειες πετυχαίνουν. Μόνο που η Αντωνία - όπως πολλές «Αντωνίες» άλλωστε - ερωτεύεται. Κι εκεί, αρχίζει το πρόβλημα. Και η παράστασή μας.

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική & Κοστούμια: Κων/να Σαραντοπούλου
Σκηνικά: Κώστας Κουρμουλάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Μαρία Χριστοδούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 11:24
Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.