Δώσε μου λιακάδα ....

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι λίγος ήλιος δίνει λάμψη στο σώμα και στη ψυχή, προσθέτοντας χρυσαφένιες αποχρώσεις στο δέρμα και στα μαλλιά. Αλλά ο υπερβολικά πολύ ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος σας-το κολακευτικό σκούρο μαύρισμα δεν είναι σημάδι υγείας και θα μπορούσε να σημαίνει βλάβη. Γι'αυτο πριν βγείτε αναζητώντας την λιακάδα, μάθετε να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις της συνετά και μαυρίστε...χωρίς δάκρυα.
Χρυσοί Κανόνες Για Ένα Υγιεινό Μαύρισμα:
Για να αποφύγετε τους κινδύνους καταστροφής του δέρματος, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αντηλιακό.
Είτε είναι η πρώτη σας μέρα στον ήλιου η τριακοστή, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμόσαστε πάντα:

*Βάζετε αντηλιακό πριν φύγετε για την παράλια.
Για τις πρώτες λίγες μέρες των διακοπών σας, πρέπει να κινείστε συνεχώς, ώστε να εγκλιματιστεί το σώμα σας στις ακτίνες του ήλιου και μετά προχωρήστε σε ηλιοθεραπεία για δεκαπέντε λεπτά και στις δυο πλευρές του σώματος.
*Προστατέψτε τις ευάλωτες περιοχές με πρόσθετo αντηλιακό-μέτωπο,μύτη,αυτιά,γόνατα.
*Ξαναβάζετε αντηλιακό μετά από κάθε βουτιά. Δεν είσαστε προστατευμένοι από τις ακτίνες του ήλιου, όταν βρισκόσαστε στο νερό-οι υπεριώδεις ακτίνες διαπερνούν το νερό και μπορεί να καείτε, ενώ κολυμπάτε.
*Αν θέλετε να μαυρίσετε ακίνδυνα, κάντε ηλιοθεραπεία πριν τις 10π.μ. ή μετά τις 5μ.μ.
*Αν παίρνετε φάρμακα, ρωτήστε το γιατρό σας αν μπορείτε να μείνετε στον ήλιο-μπορεί να εμφανιστεί μια αλλεργική αντίδραση.

Τι να κάνετε αν καείτε
Υπάρχουν πολλά ειδικευμένα προϊόντα στην αγορά για την φροντίδα του δέρματος μετά τον ήλιο ελάχιστα όμως ανακουφίζουν τα ηλιακά εγκαύματα, τουλάχιστον, υδατωνουν το δέρμα και το εμποδίζουν να ζαρώσει. Ενημερωθείτε σχετικά με το ηλιακό έγκαυμα και την αντιμετώπιση του από τον δερματολόγο σας ή τον αισθητικό σας.

H λογική έκθεση στον ήλιο όλο το χρόνο μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και το ηθικό σας. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις του συνετά και σωστά, έτσι ο Ήλιος μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος φίλος σας. Αν κάνετε κατάχρηση, μπορεί να βλάψετε κάτι πολύ περισσότερο από την εμφάνιση σας.


ΜΠΕΛΙΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:22220-29296

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 15:19