Ταξιδέψτε φθηνά με crash test σε όλα τα μέσα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Crash test  στις τιμές για τις καλοκαιρινές αποδράσεις με τους λιγότερους…κραδασμούς  στην  τσέπη σας. Τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο, πλοίο ή λεωφορείο; Να πάρω μαζί μου το αυτοκίνητο ή να νοικιάσω; Ιδού τα ερωτήματα  αλλά και οι απαντήσεις. Ψάξαμε, βρήκαμε και συγκρίναμε μέσα και τιμές για low budgetμετακινήσεις και ακόμα πιο φθηνές διακοπές, με αφετηρία την Αθήνα ή το λιμάνι του Πειραιά. 

Στην Θεσσαλονίκη, συμφέρει να πάτε με Ι.Χ. στην περίπτωση είστε παρέα και πάνω από δύο άτομα προκειμένου να μοιραστείτε το τσιμπημένο κόστος μεταφοράς σε καύσιμα και διόδια που είναι 168,40€/με επιστροφή.

*Ο υπολογισμός έγινε για ένα Ι.Χ. 1400κ. με την μέση κατανάλωση στα 7  λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και την τιμή της βενζίνης στο 1,70€.

Για αεροπορική μετακίνηση υπολογίστε από 100€ έως 140€ μετ’ επιστροφής και φόρων. Οσο πιο νωρίς κλείσετε το εισιτήριο τόσο καλύτερα για την τσέπη σας. Το τρένο κλασσικό ή υπερταχεία κερδίζει στα σημεία αν είστε τυχεροί και πετύχετε τις προσφορές μέσω διαδικτύου που ξεκινάνε από 9€ για το intercity και από 14€(απλή διαδρομή) για τον…μουντζούρη. Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής εκτός προσφορών είναι για το απλό 60€ στην Α’ θέση και 44€ στην Β’ θέση. Για την υπερταχεία το κόστος διαμορφώνεται σε 94€ και 77€ για την Α’ και Β’ θέση αντίστοιχα. Στα 59€ με επιστροφή είναι το εισιτήριο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη, στην κυριολεξία….τα σπάει ξεκινώντας από 17€ την ημέρα/απεριόριστα χιλιόμετρα/μικτή ασφάλεια/φπα  για όχημα 1.200κ.

 

Στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα αν πάτε μόνοι σας, επιλέξτε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 89€ μετ’ επιστροφής.  Αν πάτε αεροπορικώς υπολογίστε από 110€ έως 150€ πήγαινε-έλα αν είστε τυχεροί και πετύχετε προσφορές τις τελευταίας στιγμής. Με το Ι.Χ. όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα με εναλλακτικές διαδρομές από Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Από Αθήνα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα υπολογίστε για βενζίνη, διόδια (συμπεριλαμβάνεται  και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) και ακτοπλοϊκά Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα 227€ μετ’ επιστροφής. Από την Πάτρα 278€  μετ’ επιστροφής με βενζίνη, διόδια και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Κέρκυρα με ferry boat.

*Ο υπολογισμός έγινε για ένα Ι.Χ. 1400κ. με την μέση κατανάλωση στα 7  λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και την τιμή της βενζίνης στο 1,70€. Στην Κέρκυρα σε περίπτωση που θέλετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο υπολογίστε από 35 την ημέρα/απεριόριστα χιλιόμετρα/μικτή ασφάλεια/φπα  για όχημα 1.000κ.  

Αν αποφασίσετε να πάτε Ρόδο υπολογίστε ότι με το καράβι μόνο το Ι.Χ. θα σας κοστίσει 191€ και σύνολο το ακτοπλοϊκό πακέτο θα φτάσει τα 315€ κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής /αυτοκίνητο και σε αριθμημένη θέση αεροπορικού τύπου. Σε κάθε περίπτωση συμφέρει να νοικιάσετε εκεί αυτοκίνητο με 3ήμερες προσφορές από 69€για 1000κ. και από 79€ για 1200κ. /απεριόριστα χιλιόμετρα/μικτή ασφάλεια/φπα  και στις δύο περιπτώσεις. Οι προσφορές δεν λείπουν όμως και στα αεροπορικά εισιτήρια για το «νησί των Ιπποτών» που ξεκινάνε από 90€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Για να χαζέψετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Αρχιπέλαγος στην Σαντορίνηεπιλέξτε το πλοίο με 76€ /με επιστροφή/θέση σαλόνι ή στην καλύτερη κάποια αεροπορική προσφορά με 90€ –που σπάνια θα βρείτε κατακαλόκαιρο για το νησί. Οι πτήσεις αν δεν έχετε προνοήσει μήνες πριν είναι απαγορευτικές και…ανεπίκαιρες για το πνεύμα λιτότητας της εποχής με 244€ την φθηνότερη!!!!  Παρκάρετε και το αυτοκίνητό σας σπίτι –αφού με το καράβι θα σας κοστίσει 180€ και σύνολο το ακτοπλοϊκό πακέτο θα εκτιναχθεί στα 256€ κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής /αυτοκίνητο/θέση σαλόνι - και εξερευνήστε το νησί με βέσπα με κόστος 23€ /ημέρα. 

Στα ρομαντικά Χανιά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μαζί το Ι.Χ. σας υπολογίστε 196€και για αεροπορικά από 120€. Με το πλοίο το κόστος διαμορφώνεται στα 70 το άτομο/μετ’ επιστροφής/ αριθμημένη θέση αεροπορικού τύπου.  Για ενοικίαση αυτοκινήτου οι 3ήμερες προσφορές ξεκινάνε από 108€ για 1000κ./απεριόριστα χιλιόμετρα/μικτή ασφάλεια/φπα.

Σε όλες τις περιοχές να έχετε κατά νου, ότι υπάρχει καλό συγκοινωνιακό δίκτυο με τιμές ιδιαίτερα χαμηλές για τις μετακινήσεις σας.

 

πηγή:http://doreandiakopes.blogspot.gr/