Δίρφυς η καρδιά της Εύβοιας...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Δίρφυς δεσπόζει στην καρδιά της Εύβοιας, με έντονο ανάγλυφο και πλούσια στοιχεία χλωρίδας και πανίδας.  Ρεματιές και τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με πυκνή βλάστηση σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό τοπίο, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες τις ιδανικές διαδρομές για πεζοπορία.

Η Στενή, χτισμένη σε μια επιβλητική ρεματιά, με το παραδοσιακό χρώμα, πυκνή βλάστηση και όμορφα ταβερνάκια, προσελκύει  πολλούς εκδρομείς όλο το χρόνο. Ψηλότερα, στη θέση «Λειρί» βρίσκουμε το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας «Μιχάλης Νικολάου». Ακόμη συναντούμε τους Στρόπωνες, χτισμένους αμφιθεατρικά και με άφθονα τρεχούμενα νερά.

Ο Αγιος Αθανάσιος, χτισμένος στους πρόποδες της Δίρφυος, είναι κοντά στο φαράγγι της Αγγάλης με ξεχωριστή ομορφιά, ξύλινα γεφυράκια και επιβλητικές ορθοπλαγιές.  Σε μικρή απόσταση βρίσκουμε τους Καθενούς και τα Ερια, όπου βρίσκεται και η εκκλησία της Θεοτόκου Μονομερίτισσας-Υπαπαντής.

Πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά περιβάλλουν τα Καμπιά και λίγο πιο ψηλά το Ξεροβούνι υψώνεται εντυπωσιακό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί παλαιοντολογικά ευρήματα. Πετρόχτιστες βρύσες στολίζουν τη Λούτσα κοντά στους πρόποδες και το τοπίο συνεχίζει να αποζημειώνει το βλέμμα του επισκέπτη...

Πηγή: in.gr

Φωτογραφίες: Γιάννης Τούντας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 19:48

Καταχώρηση Αγγελίας