Έρχονται πολύ πιθανόν οι πρώτες καταιγίδες του φθινοπώρου απο 13-14/9

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αλλαγή αναμένεται στο σκηνικό του καιρού και το φθινόπωρο αν επαληθευθούν οι ενδείξεις απο τα μοντέλα μέχρι στιγμής θα μπεί και στην πράξη απο τις 14 Σεπτέμβρη με βροχές τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ειδικότερα:

Εως την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές καθώς και μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία στους 29-30 το πολύ βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά την Δευτέρα και Τρίτη 1-2 βαθμούς χαμηλότερα λόγω του ενισχυμένου βοριά που θα φτάνει στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Απο την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη όλα δείχνουν οτι ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί πάνω απο τη χώρα μας καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα προσεγγίσουν την περιοχή μας στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Ώς αποτέλεσμα βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας και κυρίως τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο οπου θα εκδηλωθούν -ως φαίνεται μέχρι στιγμής- έντονες καταιγίδες, ενώ βροχές όχι όμως της ίδιας έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν και σε Στερεά-Αττικη και Εύβοια, Θεσσαλία και κεντρική και δυτική Μακεδονία .

Φθινοπωρινό το σκηνικό το πιθανότερο και το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη , αλλα για περισσότερες λεπτομέρειες γενικά για αυτή την αλλαγή του καιρού σε επόμενα άρθρα μας στο eviaweather.gr αφού ακόμα υπάρχει ένα διάστημα 5-6 ημερών οπου μπορεί να έχουμε και διαφοροποιήσεις.

Πηγή:http://eviaweather.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:44

Καταχώρηση Αγγελίας