Σοβαρή αλλαγή στον καιρό της Εύβοιας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ήδη από τις απογευματινές ώρες σήμερα οι κάτοικοι του νομού παρατήρησαν κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό. Σε κάποιες περιοχές ήταν εμφανέστερες σε κάποιες άλλες λιγότερο. Γενικώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, διότι θα έχουμε τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά(το προηγούμενο διάστημα είχαμε δύο ελαφριές χιονοστρώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα).

Τις επόμενες ώρες : Οι νεφώσεις φαίνεται να πυκνώνουν ακόμα περισσότερο ερχόμενες από τα Βόρεια με αποτέλεσμα την σταδιακή επιδείνωση. Αρχικά, οι βροχές φαίνεται να είναι πιο ισχυρές στα Βόρεια μας και τα Ανατολικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα υπόλοιπα δεν θα έχουμε φαινόμενα αλλά ίσως έχουν μικρότερη ένταση μέσα στη νύχτα. Η ευρύτερη περιοχή της Σκύρου "φλερτάρει" με μεγάλα ποσά χιλιοστών βροχής. Γενικά το Αιγαίο θα τροφοδοτεί ικανά ποσά υγρασίας. Επίσης, σημαντικό είναι ότι λόγω της ήδη στροφής των ανέμων σε Βόρειους(με πολυ ισχυρές ριπές)η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, η οποία είναι ήδη αισθητή.

Τετάρτη: Το ξημέρωμα θα μας βρει με βροχές όχι όμως τόσο ισχυρές στα περισσότερα τμήματα. Όσο όμως βαδίζουμε προς τα μέσα και τέλη της μέρας ο ευβοϊκός ουρανός "θα σοβαρέψει". Κατά περιόδους έντονες βροχές θα πέφτουν στο νομό. Αξιόλογες χιονοπτώσεις περιμένουμε τις επόμενες ώρες με την αρχή να κάνουν περιοχές πάνω από 1200 μετρα. Όμως στη συνέχεια θα έχουμε περαιτέρω πτώση στα υψόμετρα που θα εντοπίζονται οι χιονοπτώσεις. Φυσικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με οριακά διψήφιες τιμές. Οι Βοριάδες θα είναι ισχυροί κυρίως σε όσες περιοχές πρόσκεινται στην μεριά του Αιγαίου.

Πέμπτη: Τα ξημερώματα της θα βρίσκουν την Εύβοια με ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους. Οι χιονοπτώσεις πλέον θα απασχολούν πλέον και χαμηλότερα υψόμετρα κοντά στα 800 με 900 μέτρα. Ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα στους ορεινούς οδικούς άξονες(πχ επαρχιακός δρόμος Κύμης- Στενής στο ύψος των κεραιών, στην Ράχη ,υπάρχει το ενδεχόμενο να χιονοστρωθούν και οι δρόμοι κοντά στη Σέττα). Τα φαινόμενα όμως μετά το πρωί θα περιοριστούν και θα εκδηλώνονται τοπικά κυρίως στις γνωστές περιοχές ( Στενή, Σέττα, Κύμη κλπ). Θα επικρατεί παγωνιά ακόμα και στα παραθαλάσσια. Βίαια θα καταγραφούν θερμοκρασίες πλησίον των 10 °C. Οι άνεμοι έως και θυελλώδεις κυρίως στα Ανατολικά και Νότια.

Τέλος για την Παρασκευή, θα έχουμε τοπικά φαινόμενα με γενικά σπαστό καιρό. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Ενώ οι άνεμοι θα κοπάσουν πρόσκαιρα κάπως.

Το Σάββατο φαίνεται αρκετά δραστήριο από καιρικής απόψεως αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε στην Σκύρο με πλοίο καλό θα είναι να ενημερώνεστε από τα Λιμεναρχεία της περιοχής.

Πηγή:http://eviaweather.gr/

Καταχώρηση Αγγελίας