Εύβοια: Έρχονται χιονοπτώσεις και στα πεδινά την Τρίτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Xάρτης φαινομένων και χιονοπτώσεων για το πρωί της Τρίτης (δεδομένα βασισμένα σε GFS) Xάρτης φαινομένων και χιονοπτώσεων για το πρωί της Τρίτης (δεδομένα βασισμένα σε GFS)

Όπως έχετε ενημερωθεί και με προηγούμενα άρθρα, ψυχρές μάζες οι οποίες μέχρι πριν λίγες μέρες δεν φαινόταν να επηρεάζουν τη χώρα μας, μετατοπισμένες τελικά από τα μοντέλα πρόγνωσης λίγο δυτικότερα, θα δώσουν μια "εξπρές" κακοκαιρία με χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν σχεδόν στο σύνολό του το νομό μας. Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 7/1: Θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Εύβοια. Σταδιακά όμως από το απόγευμα-βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά, άνω των 400ων μέτρων.
Καθώς θα πλησιάζουμε στο βράδυ όμως, περιμένουμε οι ψυχρότερες μάζες να αρχίσουν να επηρεάζουν και την Εύβοια, και η θερμοκρασία να παρουσιάσει περεταίρω πτώση αργά το βράδυ. Αποτέλεσμα, τα φαινόμενα τα οποία θα εκδηλώνονται τις νυχτερινές ώρες, να μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις, σταδιακά ως τα μεσάνυχτα προς την τρίτη ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις λοιπόν περιμένουμε τα ξημερώματα της Τρίτης σε όλο σχεδόν το νομό με αυξομειώσεις στην ένταση και πιθανές εξάρσεις. Με χιονόπτωση θα ξεκινήσει η Τρίτη και μέσα στην Χαλκίδα.
Άνεμοι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, βόριοι από το απόγευμα έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6.
H υψηλή θερμοκρασία το μεσημέρι στους 6-7 βαθμούς στα πεδινά.
Την Τρίτη 8/1: Όπως προαναφέρθηκε, το σκηνικό ξεκινάει με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις ή κατά κύματα όπως συμβαίνει κλασικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Πιθανώς επίσης κατά περιόδους οι χιονοπτώσεις να είναι πυκνές . Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα στις περιοχές που βρίσκονται ανατολικά των ορεινών όγκων ή κοιτούν προς το Αιγαίο. Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται όσο θα βραδιάζει, αν και υπάρχει η πιθανότητα για παροδική έξαρση και πάλι αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία, θα φτάσει στα πεδινά-παραθαλάσσια στους 2-3 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.
Άνεμοι 4-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ

Πηγή:http://eviaweather.gr/

Νίκος Μαρούλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μην μπορώντας να αντισταθεί έμεινε στην Κύμη. Η αγάπη του για τα καιρικά φαινόμενα είναι τεράστια. Όμως όλοι πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την φύση...

Καταχώρηση Αγγελίας