Κεδίκογλου για το Τελωνειακό Γραφείο Κύμης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τετάρτη,  15 Φεβρουαρίου 2012

 

Δελτίο Τύπου

 

Σίμος Κεδίκογλου: Να επανεξεταστεί η απόφαση κατάργησης του Τελωνειακού Γραφείου Κύμης

Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή της λειτουργίας του Τελωνειακού Γραφείου Κύμης ζητά ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγεται ο εν λόγω πρόχειρος σχεδιασμός, ειδικά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου, αντίθετα, θα έπρεπε να καταβάλλονται προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιφέρειας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου έφερε το θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η κατάργηση του Τελωνειακού Γραφείου Κύμης θα αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία, αφού χωρίς τις απαιτούμενες υποστηρικτικές δομές ο στόχος της ανάπτυξης και της στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας απομακρύνεται.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι και ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι η Κύμη διαθέτει το μοναδικό χερσαίο λιμάνι που από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό έχει χαρακτηρισθεί ως « Διεθνής πύλη εξόδου της χώρας» και αναμένεται να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας πλήθος κόσμου που θα θέλει να ταξιδέψει από και προς Βόρειες Σποράδες και Βόρειο Αιγαίο, Λήμνο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χίο, Μυτιλήνη, Εύξεινο Πόντο, Μικρασιατικά Παράλια, αλλά και Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, έχει εγκριθεί η διάθεση σχεδόν δέκα εκατομμυρίων ευρώ, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για την κατασκευή χώρου στάθμευσης – συντήρησης και διαχείμαση σκαφών, με τις απαραίτητες υποδομές, για την εξυπηρέτηση πολλών τύπων πλεούμενων και έχει ανατεθεί η τελική μελέτη της οδού ταχείας κυκλοφορίας Χαλκίδας-Κύμης σε τεχνικό γραφείο, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος σύνδεσης του λιμανιού με τον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας.

Επίσης, το λιμάνι της Κύμης παρουσιάζει σημαντική κίνηση, η οποία φαίνεται από το ότι παραλαμβάνουν καύσιμα και άλλα εφόδια δέκα (10) μηχανότρατες οι οποίες είναι μόνιμα ελλιμενισμένες, δύο(2) που έρχονται από Χίο και κατά την αλιευτική περίοδο και ορισμένα σκάφη που αλιεύουν στα διεθνή ύδατα. Ο ανεφοδιασμός γίνεται όλες τις ώρες του 24ώρου και μόνο το 2011, παραδόθηκαν 4.423.882λ πετρελαίου. Παράλληλα, το λιμάνι της Κύμης χρησιμοποιεί μία φορά την ημέρα και το καλοκαίρι δύο και τρεις το F/B Αχιλλέας για δρομολόγια προς Σκύρο και Αλόννησο – Σκόπελο.

Σε ό, τι αφορά τον περιορισμό των εξόδων διευκρινίζεται ότι το Τελωνειακό Γραφείο Κύμης είναι δυνατόν να στεγασθεί σε χώρους του Λιμεναρχείου Κύμης, άνευ κόστους, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο στην περίπτωση μετακίνησης του υπαλλήλου από τη Χαλκίδα.

Κατόπιν των προαναφερθέντων εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα, γιατί να ανασταλεί η λειτουργία του Τελωνειακού Γραφείου Κύμης, με ποια λογικά κριτήρια αποφασίστηκε το κλείσιμό του και αν με το συγκεκριμένο σχεδιασμό θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 15:58

Καταχώρηση Αγγελίας