«Καρναβάλι στη Κύμη;»-«Ναι ρε, είναι αλήθεια!!!»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Χθες το απόγευμα πέρασα από τη πλατεία της Κύμης και ήμουν αυτήκοος μάρτυρας του συγκεκριμένου διαλόγου! Παραξενεύτηκα και ο ίδιος. Άλλωστε δεν είχα δει ακόμη καμιά αφίσα, ούτε είχε πέσει κάτι στην αντίληψη μου, τις προηγούμενες ημέρες. Σκεφτικά μήπως είναι καμία φήμη, απλά. Συζητώντας το, όμως εκεί μ' έναν φίλο μου, τσουπ, έρχονται τρεις κοπέλες. «Παιδιά, μαζεύουμε ρεφενέ χρήματα, από τα μαγαζιά -από 10 €- , για τη διοργάνωση του καρναβαλιού.» Έτσι λύθηκε, κάθε μου αμφιβολία.

Εύλογο ερώτημα. Μα καλά, γιατί τόσο αμφιβολία βρε παιδί μου;!; Το καρναβάλι της Κύμης, γινόταν για εφτά-οχτώ χρόνια, πιο παλιά. Είχε γίνει θεσμός. Μπορεί προσωπικά να μη τρελαινόμουν, αλλά ήταν κάτι το καθιερωμένο που έφερνε κόσμο στη περιοχή, τέτοιες μέρες. Όσο να ναι, για εμάς τους πιτσιρικάδες, αυτό, ήταν κάτι το σημαντικό. Ο λόγος που σταμάτησε να γίνετε, δεν μού ήταν σαφής. Ήταν τότε, όταν είχε πρωτοβγεί Δήμαρχος ο κ. Θωμάς. Ήταν γνωστό πάντα, ότι η διοργάνωση είχε έναν ορκισμένο εχθρό. Τον Δεσπότη...

Λοιπόν η αμφιβολία έγκειται ακριβώς σε αυτό. Ότι παρά την θέληση των «αρχόντων» της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνεται ξανά!! Μάλιστα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, που όπως βλέπουμε, ακόμη και στο Μοσχάτο, που το καρναβάλι του, βάστηξε πολύ περισσότερο, φέτος δεν διοργανώθηκε.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πολλά. Χωρίς τη «βοήθεια» κανένα «προύχοντα». Οι δυνάμεις του είναι πάρα πολύ μεγάλες, αρκεί να το πιστέψει. Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την ενέργεια γιατί μπορεί να φανερώσει και στους ίδιους, τις δυνατότητές τους.

Μια ένσταση έχω, σε σχέση με το σκοπό που το κάνουν. Το διοργανώνουν κάποιοι μαγαζάτορες της πλατείας. -Ο εμπορικός σύλλογος δεν βγαίνει μπροστά. Γιατί άραγε;- Οι διοργανωτές στο μυαλό τους έχουν, ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουν το τζίρο τους. Αν όχι φέτος, ίσως τις επόμενες χρονιές. Πεποίθηση μου είναι, ότι το εγχείρημα θα πετύχει. Δηλαδή το καρναβάλι θα έχει επιτυχία, αλλά ο σκοπός δεν θα επιτευχθεί. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι εργαζόμενοι περνούν δύσκολες ημέρες, και αυτό, αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, δε θα αλλάξει προς το καλύτερο, τα επόμενα χρόνια.

Καταχώρηση Αγγελίας