Ψηφισμα της συγκεντρωσης καύση RDF

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε χθες 23 Οκτωβρίου 2013 με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μεγάλη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Αλιβερίου με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής εναντίον της καύσης RDF καθώς και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και περιχώρων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
• Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Αποστόλου
• Εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη
• Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στουπής Νικόλαος, κ. Μπαράκος Νικόλαος, κ. Ντούρου Σοφία και κ. Κουλουρίδης Κωνσταντίνος
• Η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κ. Μαρία Σμυρναίου
• Ο Πρόεδρος του Σωματίου ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ κ. Κούκουρας
• Εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου κ. Θαλασσινός Ιωάννης
• Εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων της περιφέρειας Κύμης – Αλιβερίου
• Εκπρόσωπος της ομάδας Γυναικών Αλιβερίου καθώς και
• Του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πούντας – Παναγίτσας Πρασίνου επίσης και
• Αντιπροσωπίες των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση συναποφασίστηκε ομόφωνα μεταξύ όλων των παρευρισκομένων να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα εναντίον της καύσης του RDF στο Μυλάκι Αλιβερίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ
Σήμερα 23 Οκτωβρίου 2013, συγκεντρωθήκαμε στο Αλιβέρι εκατοντάδες κάτοικοι και θεσμικοί παράγοντες (βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι) κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Μετά από διεξοδική παρουσίαση και συζήτηση του θέματος της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, απαιτούμε από την ΑΓΕΤ να σταματήσει άμεσα την καύση RDF.
Επιθυμούμε την ανάπτυξη στην περιοχή, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και κατ' επέκταση την ανάπτυξη και της ΑΓΕΤ με νέες θέσεις εργασίας.
Το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ φύσει και θέσει δεν αποτελεί, σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα, κατάλληλη μονάδα συναποτέφρωσης και δεν μπορεί άρα να εγγυηθεί την ασφαλή καύση RDF.
Η καύση RDF, επειδή περιέχει πλαστικό παράγει διοξίνες, φουράνια και άλλες καρκινογόνες ουσίες, που θα επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Απαιτούμε από την ΑΓΕΤ για όλους τους παραπάνω λόγους, να σταματήσει άμεσα την καύση RDF και να απεμπλακεί οριστικά από αυτή τη διαδικασία.
Θα πράξουμε ενωμένοι ότι είναι δυνατόν, με νομικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο της μη καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, με πρώτη ενέργεια την συμβολική περικύκλωση της ΑΓΕΤ.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Καταχώρηση Αγγελίας