Λουκέτα στην Κύμη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Τραγική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος της Κύμης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η τοπική αγορά καταρρέει μέρα με τη μέρα. Καταστήματα με πολλά χρόνια ζωής κλείνουν μέσα σε μια ήμερα. Ορισμένοι καταστηματάρχες, προκειμένου να επιβιώσουν, μεταστεγάζουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρους με φθηνότερο ενοίκιο. Η έκταση του προβλήματος γίνεται αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, καθώς σε κεντρικούς δρόμους βλέπεις κατεβασμένα ρολά. Πολλοί χώροι είναι ξενοίκιαστοι πολλούς μήνες χωρίς κανείς να δείχνει ενδιαφέρον. Άλλος ένας κλάδος που πλήττεται είναι εκείνος της οικοδομής, ο οποίος φαίνεται πως παρασύρει και άλλες επιχειρήσεις των οποίων ο κύκλος εργασιών σχετίζεται με την οικοδομική δραστηριότητα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι η Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων, αποτελείται από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και σιγά σιγά αρχίζουν να τις εφαρμόζουν. Όπως και ότι ο κόσμος στα καφενεία και στις αγορές αρχίζουν να σκέφτονται με αλληλεγγύη για τους συναδέλφους τους, να προσπαθούν να προβάλλουν ομαδικά την περιοχή μας, τα προϊόντα και τα καταστήματά μας. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος δρόμος, τις αυτοδιαχείρισης...

Photos by: Tsitos

Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας