Το ψήφισμα της Κατάληψης του νοσοκομείου Κύμης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Κύμη, 5/3/12

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Πλήθος κόσμου συγκεντρωθήκαμε σήμερα, με πρωτοβουλία της Παρέμβασης Πολιτών Ν/Α Εύβοιας, στο χώρο του Γ.Νοσοκομείου Κύμης για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμισή του και την επιχειρηματική λειτουργία του. Χαρακτηριστικό το χαράτσωμα των 5€. Ο λόγος που έγινε και η κατάληψη στο γκισέ.

Το Νοσοκομείο Κύμης ιδρύθηκε το 1964 και το 1980 εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο. Εξυπηρετεί επί σειρά ετών, τους κατοίκους των πρώην Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος (κατά ένα μέρος), αλλά και της Νήσου Σκύρου. Στο Νοσοκομείο της Κύμης υπάγονται και τα Αγροτικά Ιατρεία Μετοχίου, Βιτάλου, Οξυλίθου, Κονιστρών, Μακρυχωρίου, Βρύσης και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου.

Το νοσοκομείο πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του διότι υπάρχουν ακόμη δύο βασικές παράμετροι: Πρώτον το κακό οδικό δίκτυο, το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου (μιας περιοχής που έχει χαρακτηριστεί άγονη και μειονεκτική) , που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση και δεύτερον την εξυπηρέτηση, όχι μόνο της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Νήσου Σκύρου!! Δηλαδή πάνω από 36.000 άτομα, τα οποία το καλοκαίρι φτάνουν τις 110.000 μια και πρόκειται και για τουριστικές περιοχές.

Από την 1/8/2008 διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μια σημαντική βοήθεια για όσους πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι διαθέτει πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης που μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον τριάντα νεφροπαθείς.

Το Νοσοκομείο Κύμης όπως και της Καρύστου αυτό που χρειάζονται είναι αναβάθμιση και επέκταση, τα οποία μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση μπορεί να επιβάλει ο λαός της Εύβοιας. Ο εφησυχασμός στις υποσχέσεις των υποστηριχτών της συγκυβέρνησης, είναι δρόμος προς το γκρεμό. Η συγκυβέρνηση του διορισμένου και αυτοί που τη στηρίζουν συνειδητά χρεοκοπούν το λαό.

Η πολιτική της Υποβάθμισης έχει από καιρό ήδη αρχίσει:

• Οι γιατροί συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται

• Οι προκηρύξεις για 7 γιατρούς πάγωσαν : 2 παιδίατροι, 2ος καρδιολόγος, μικροβιολόγος, 2ος ορθοπαιδικός, ΩΡΛ και 2ος αναισθησιολόγος!

• Τουλάχιστον 5 γιατροί πλησιάζουν την συνταξιοδότηση.

• Ο μοναδικός καρδιολόγος που σήμερα υπάρχει, από 1/3/2012 πάει και στην Χαλκίδα. Στην Κύμη βρίσκεται 10-12 πρωινά το μήνα.

• Ο δεύτερος χειρουργός βρίσκεται από 1/3/12 μία βδομάδα στη Χαλκίδα και μία στην Κύμη!

• Το τμήμα επειγόντων είναι αδύνατον να λειτουργήσει λόγω έλλειψης ικανού αριθμού νοσηλευτών!

• Το φαρμακείο υπολειτουργεί και ο φαρμακοποιός υποκαθίσταται από βοηθό φαρμακοποιού.

• Ο μάγειρας φεύγει σε ένα μήνα με σύνταξη!!

• Στο μικροβιολογικό ο βιοχημικός είναι υπό μετάθεση .

• Στο ακτινολογικό από τους 4 υπηρετούντες η μία είναι σε άδεια εγκυμοσύνης και ο η άλλη υπό μετάθεση στη Χαλκίδα.

• Ο τεχνολόγος ιατρικών οργάνων είναι με απόσπαση στο Υπουργείο Υγείας.

• Στην διοίκηση από τους 4 υπαλλήλους οι 3 μπαίνουν σε καθεστώς σύνταξης σε ένα μήνα!

Εκφράζοντας την ομόθυμη βούληση του λαού της περιοχής μας, διατρανώνουμε την απόφασή μας, από κοινού με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, να κλιμακώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για την αποτροπή οποιασδήποτε δυσμενούς εξέλιξης αλλά και την διεκδίκηση αναβάθμισης. Είναι καιρός να γίνει πράξη η απαίτηση της κοινωνίας μας για απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες Δημόσιας Δωρεάν Υγείας που δικαιούμαστε.

Η Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι η μόνη πραγματικά απάντηση στη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού της περιοχής.

Παραμένουμε σε εγρήγορση, έτοιμοι για την όποια δυναμική μορφή αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Την πραγματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου.

Παρέμβαση Πολιτών Ν/Α Εύβοιας

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης

Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Στο τέλος της κινητοποίησης, προπηλακίστηκε η βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. Ουρανία Παπανδρέου στην προσπάθεια της να επισκεφτεί το χώρο του νοσοκομείου  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 14:27

Καταχώρηση Αγγελίας