Ποίηση-Χιώτης-Ύπνος-Άιρτον Σένα-Κουκλοθέατρο-Καραμανλής-Μπαχ-Ρατσισμός. Πώς συνδέονται;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πώς θα μπορούσαν αλήθεια να συνδιαστούν σε ένα κείμενο τα ονόματα του Μανώλη Χιώτη, του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Κώστα Καραμανλή και του Άιρτον Σένα; Θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο ίδιο αυτό κείμενο η ποίηση, ο ύπνος, το κουκλοθέατρο και ο ρατσίσμός; Όλα αυτά έχουν κατά κάποιο τρόπο σχέση με την σημερινή ημερομηνία, την 21η Μαρτίου.
Σαν σήμερα, το 1685 γεννήθηκε ο Γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Την ίδια ημερομηνία αλλά πολλά χρόνια αργότερα, το 1920 συγκεκριμένα, γεννήθηκε ένα ακόμη μεγάλος μουσικός. Ο λόγος για τον λαϊκό συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη. Η 21η Μαρτίου(το 1960) είναι και η ημερομηνία γέννησης του Βραζιλιάνου πιλότου της Φόρμουλα 1.
Στις 21 Μαρτίου 1997 έλαβε χώρα το 4ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αρχηγός τελικά εξελέγει με μεγάλη διαφορά ο τελευταίος, που μετέπειτα έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Το 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πνίγει στο αίμα ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών. Το τραγικό αποτέλεσμα είναι ο θάνατος 69 διαδηλωτών και τραυματισμός 180. Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.
Επίσης, μετά από πρωτοβουλία της UNESCO το 1999 ορίστηκε η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Με αυτόν τον τρόπο έγινε μια προσπάθεια να προωθηθεί η τέχνη της ποίησης και ειδικότερα η έκδοση συλλογών νέων ποιητών από μικρούς εκδοτικούς οίκους. Επιπλέον η σημερινή ημερομηνία έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, Διεθνής Ημέρα της Γης, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου. Τέλος, σήμερα είναι ημέρα της εαρινής ισημερίας

Καταχώρηση Αγγελίας