Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του Παπανικολάου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το kimanews.gr βρέθηκε σε μια πολύ ζεστή βραδιά που οργάνωσε στο θέατρο "Ελεύθερη Έκφραση" και η ηθοποιός Μαίρη Ιγγλέση, την Τρίτη 20 Μαρτίου στα πλαίσια του θεσμού "Ταμένη Τρίτη " που έχει καθιερώσει. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο έλληνα ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, που συμπληρώθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, στην αρχή μίλησε η κυτταρολόγος κα Νέδα Βουτσά -Περδίκη , η οποία έδωσε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο στη βραδιά, αφηγούμενη τη γνωριμία της και την μαθητεία της κοντά στον Dr Pap, καθώς και την σχέση που στην συνέχεια ανέπτυξε με την γυναίκα του Μάχη. Ακολούθως οι κυτταρολόγοι, κες Ρένα Δρακοπούλου και Ελένη Δεληγιώργη που αναφέρθηκαν και αυτές στην γόνιμη συνεργασία τους με τον Παπανικολάου στις ΗΠΑ και στα σημαντικά επιστημονικά εφόδια με τα οποία "εξοπλίστηκαν" για να τα μεταλαμπαδεύσουν στην Ελλάδα. «Τα όσα γίνονται τώρα στην Ελλάδα», έλεγε ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής κος Αλιβιζάτος στα τέλη της δεκαετίας του '50 στους φοιτητές του, «είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συντελείται από τον Dr Pap τώρα στην Αμερική!», ανέφερε η κα. Δεληγιώργη.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το ντουέτο του Σολίστ στο Βιολί Γιάννη Γεωργιάδη και της πιανίστριας Σοφίας Γκιώκα, που έπαιξαν μουσική του Μπάχ, καθώς και το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε με την φωνή του Γιάννη Ευσταθιάδη. Ο εμπνευσμένος συγγραφέας συνέλεξε κομμάτια κλασσικής μουσικής τα οποία είχαν κατά καιρούς εκτελέσει διαπρεπείς επιστήμονες , όπως ο Αινστάιν , και δημιούργησε μία εξαίρετη σύνθεση την οποία όλοι απήλαυσαν. Χαιρετισμό τέλος απηύθυναν η γλύπτρια κα Ασπ. Παπαδοπεράκη και η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα καθώς και η ανιψιά του Παπανικολάου, Γιούλη Κόκκορη.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 11:22
Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας