«Οι σπόροι ανήκουν σε όλους»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες φρούτων, λαχανικών και βοτάνων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ελεύθερα, χωρίς χρήματα, οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι του Δύστου στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Δύστου στο εξωκλήσι του Αγ. Γιάννη. Πρωτεργάτης στην προσπάθεια διάσωσης των παλαιών ποικιλιών της πατρίδας μας, με μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα, η κοινότητα «Πελίτι», με έδρα στη Δράμα, συνεργάστηκε με τους διοργανωτές προσφέροντας γνώση για τη συλλογή, αποθήκευση και καλλιέργεια των σπόρων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθούν σε όσους περισσότερους καλλιεργητές σπόροι για να διασωθούν οι τοπικές ποικιλίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες και πληροφορίες για τις καλλιέργειες τους. Οι διοργανωτές σε ένα υπέροχο τοπίο με θέα την λίμνη του Δύστου, πρόσφεραν σου επισκέπτες εδέσματα, κρασί και τσίπουρο.

Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας