Πρωτομαγιά, ημέρα των εργατών και της άνοιξης!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Πρωτομαγιά σήμερα, μια ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα. Είναι μια ετήσια παγκόσμια γιορτή των εργατών και έχει θεσπιστεί ως αργία, καθώς όλες οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές. Πάντως η εργατική τάξη τονίζει ότι η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, αφού αυτός ήταν ο αρχικός της χαρακτήρας.
Η καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως εργατικής εορτής έγινε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς ως φόρος τιμής στον αιματοβαμμένο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Από τότε σε όλο τον κόσμο την 1η Μαϊου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την εργατική τάξη, η οποία διεκδικεί καλύτερες καλύτερες συνθήκες για το μέλλον.
Εκτός από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, η Πρωτομαγιά είναι μια γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης. Οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι βρίσκουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, βγαίνουν στους αγρούς και εκεί μαζεύουν λουλούδια και φτιάχνουν στεφάνια. Πολλοί θεωρούν ότι το έθιμο αυτό προέρχεται από πολύ παλιά, από τα προχριστιανικά χρόνια και είναι μια παγανιστική γιορτή για τον λατρεία της Άνοιξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dakar-Κύμη σε δύο ρόδες Σοκαρισμένη η Κύμη! »

Καταχώρηση Αγγελίας