Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στο kimanews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Kimanews, στην προσπάθεια του να σας ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα θέματα που αφορούν την χώρα και την περιοχή μας, ζητάει από τους καθ' ύλην αρμόδιους να καταθέσουν την άποψη τους.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές, ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι επόμενες είναι οι κρισιμότερες εκλογές της τελευταίας πεντηκονταετίας. Προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν σε ένα πολύ ρευστό, πρωτόγνωρο εκλογικό σκηνικό. Διαφαίνεται ένα προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, όμως, το σημαντικότερο είναι να προκύψει η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα επαναδιαπραγματευθεί την εφαρμοζόμενη πολιτική με άμεσο στόχο την ανακούφιση των ασθενέστερων και τη δρομολόγηση μέτρων ανάπτυξης.


Συμφωνείτε με το ότι οδηγήθηκε η χώρα εκ νέου σε εκλογές ή ήσασταν υπέρ της λύσης της κυβέρνησης συνεργασίας;

Η Νέα Δημοκρατία έκανε κάθε τι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δυστυχώς, παρακολουθήσαμε μία πολιτική εκδοχή του γνωστού παιδικού παιγνιδιού της κολοκυθιάς. Ο Σαμαράς είπε στον Βενιζέλο έλα να κάνουμε ακόμα και οι δυο μας κυβέρνηση, ο Βενιζέλος είπε θέλω τον Κουβέλη, ο Κουβέλης είπε θέλω τον Τσίπρα και ο Τσίπρας είπε δεν θέλω κανέναν. Θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί αυτές οι εκλογές. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Μαΐου.


Τι ευχέρεια κινήσεων μπορεί να έχει ένας βουλευτής ή ένας υπουργός δεδομένης της οικονομικής κατάστασης.

Ο βουλευτής αλλά και ο υπουργός πρέπει να καταφέρει να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα από τα λιγότερα σημερινά μέσα. Πρέπει να αναζητήσει ιδέες, να διαμορφώσει προτάσεις που να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη σε σχέση με την απαιτούμενη δαπάνη. Ιδιαίτερα ο βουλευτής πρέπει να αναζητήσει, ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου του μπορούν να αναπτυχθούν στο σημερινό οικονομικό γίγνεσθαι.

Είναι όντως υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ ή είναι ένα πρόσχημα με στόχο τον εκφοβισμό του λαού;

Δυστυχώς, ο κίνδυνος είναι άμεσος, ορατός, απτός. Έχουν πληθύνει, άλλωστε, οι δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων και πολιτών υπέρ μιας Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα, έχουν ληφθεί μέτρα περιχαράκωσης των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το έδειξε άλλωστε και η σπουδή με την οποία ελήφθησαν τα μέτρα για τις Ισπανικές Τράπεζες. Θα ήταν τραγικό η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρώπης ακριβώς τη στιγμή που η Ευρώπη φαίνεται να προσανατολίζεται στις σωστές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης; Φαντάζεστε να εκδοθεί το ευρωομόλογο λίγους μήνες αφότου έχουμε γυρίσει στη δραχμή; Πρέπει όλοι οι Έλληνες να σταθμίσουνε πολύ σοβαρά την επιλογή τους. Η επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι επιστροφή στη δραχμή του 1999, θα είναι επιστροφή στη δραχμή του 1949 με τις αλλεπάλληλες υποτιμήσεις κάθε μήνα, με τις ελλείψεις σε καύσιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί αυτό με τίποτα.

Τι θα κάνετε για την περιοχή σε περίπτωση που επανεκλεγείτε;

Από την πρώτη στιγμή της εισόδου μου στην πολιτική είχα διαπιστώσει το όραμα να γίνει η Κύμη πύλη της Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα. Έχω παλέψει πολύ αυτά τα χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Δήμαρχο. Τα έργα επέκτασης του λιμανιού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Χαλκίδα συμμερίστηκε το όραμα και υπογράμμισε ότι μία από τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι να γίνει η Κύμη πύλη της Ελλάδας προς τη Μαύρη Θάλασσα, μία πύλη ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της πρόθεσής του να αναπτύξει τις ελληνορωσικές σχέσεις.


Ο Καλλικρατικός δήμος Κύμης – Αλιβερίου, από πολλούς έχει χαρακτηριστεί σαν Δήμος τέρας λόγο τις τεράστιας γεωγραφικής του έκτασης. Η επανεξέταση του Καλλικράτη είναι στα σχέδια σας.

Εξαρχής είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου για τη συνένωση δύο περιοχών με σαφώς διαφορετικούς προσανατολισμούς, όπως είπαμε και πριν η Κύμη έχει προοπτική να γίνει πύλη της Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα με αξιοποίηση των αγροτικών δυνατοτήτων της περιοχής αλλά και με πολύ καλές προοπτικές στον τουριστικό τομέα. Από την άλλη πλευρά το Αλιβέρι έχει μία βιομηχανική παράδοση, έχει ήδη δρομολογηθεί η νέα μονάδα φυσικού αερίου και έχει την προοπτική να γίνει ένα πολυδύναμο ενεργειακό κέντρο, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις για ενεργοβόρες βιομηχανίες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα.


Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας