Κορύφωση του καύσωνα τη Δευτέρα. "Δροσίζει" από Τρίτη και μετά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο παρατεταμένος καύσωνας που έχει φέρει θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές περιοχές τις τελευταίες ημέρες πριν φύγει δώσει δυναμική παρουσία αφού η Δευτέρα πιθανότατα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του χρόνου μέχρι στιγμής. Ειδικότερα:*-

Τη Δευτέρα 16/7, οι "καυτές" αέριες μάζες παραμένουν πάνω από τη χώρα μας, και σε συνδυασμό με τους πολύ ασθενείς ανέμους, ειδικά πάνω από την Ηπειρωτική Ελλάδα, θα καταφέρουν να ανεβάσουν τον υδράργυρο στους 42 βαθμούς (τοπικά ίσως και 43 και σε περιοχές της ανατολικής Ηπειρωτικής χώρας), αλλά και στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε θερμοκρασίες άνω των 40c, κυρίως στο εσωτερικό. Πιο υποφερτή η ζέστη στα νησιά, οπού το βόρειο ρεύμα γύρω στα 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα αποτρέψει...τα 40ρια! Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές όπως ο κάμπος της Θεσσαλίας, και άλλες απομακρυσμένες από τη Θάλασσα περιοχές δεν θα ήταν απίθανο να βλέπαμε τοπικά και θερμοκρασία που θα υπερβεί τους 43c.

Ο Καιρός στην Αττική

Στην Αττική επίσης θα δούμε θερμοκρασίες ρεκόρ αφού και εκεί πιθανότατα η Δευτέρα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του χρόνου μέχρι τώρα. Θερμοκρασίες που περιμένουμε στο εσωτερικό του νομού είναι έως 42 ενώ τοπικά ένα 43αρι είναι εφικτό στις κλασσικά πιο ζεστές περιοχές του λεκανοπεδίου. Επίσης όμως σημαντικό είναι ότι εκτός από τις μέγιστες ρεκόρ, οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω του "τσιμέντου" όπως και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα, θα είναι ασυνήθιστα υψηλές, κοντά στους 29-30c. Για πτώση της θερμοκρασίας..Υπομονή μέχρι την Τρίτη.

Απότομη πτώση θερμοκρασίας και..μελτέμι στη συνέχεια!

Επανέρχεται η θερμοκρασία απότομα στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από την Τρίτη, με μέγιστες στους 34-35 βαθμούς και σταδιακά 36-37 μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Υποφερτές θερμοκρασίες αν σημειώσουμε και ότι το μελτέμι στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7-8 μποφόρ αυτό το τετραήμερο και θα δροσίζει τις προσήνεμες περιοχές... Λίγες βροχές/μπόρες επίσης ίσως σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδα και ειδικότερα της Θράκης.

Θερμό το επόμενο Σαββατοκύριακο

Η τάση δείχνει οτι και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι ζεστό, αλλά όχι -μέχρι στιγμής- στα επίπεδα αυτών των ημερών που διανύσαμε. Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερα..

Πηγή:http://eviaweather.gr/

Καταχώρηση Αγγελίας