Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, για την πυρκαγιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Μεγάλη και καταστροφική η πυρκαγιά που, το τριήμερο 24-26/8, κατέκαψε μεγάλο τμήμα του πρώην Δήμου Αυλώνος, άφησε βαθιά τραύματα που θα χρειαστεί χρόνια να επουλωθούν.
Από την πρώτη στιγμή η παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων από στεριά και αέρα, των εθελοντών και των κατοίκων, ήταν συνεχής. Καθοριστική ήταν η συμβολή της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη και του Υφυπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, αδιάκοπα και ακούραστα, πρωτοστάτησε στις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά μέχρι την στιγμή που εξαλείφθηκαν όλοι οι κίνδυνοι. Με συντονισμένες παρεμβάσεις στον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέβαλε καίρια στην αποτροπή της επέκτασης της φωτιάς, ιδιαίτερα στο δύσκολο μέτωπο Μαντράκι-Αχλαδερή-Κορασίδα, όπου κινδύνευσαν ζωές και σπίτια. Εισακούσθηκαν, από την πυροσβεστική, οι παρεμβάσεις της για αποστολή πυροσβεστικών οχημάτων στη «Κούμπουλα» και στις «Μαιζονέτες Καράπα», που κυριολεκτικά στο παραπέντε απέτρεψαν τον αφανισμό της Αχλαδερής και της Κορασίδας, όπως, με μηχανήματα που εξασφάλισε, ήταν ιδιαίτερη η συμβολή της στη δημιουργία αντιπυρικής στα Ισώματα του Καλάμου.

Όλες οι υπηρεσίες και τα μέσα του Δήμου, συντονίσθηκαν επιτυχώς από την Δημοτική Αρχή και βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην απρόσκοπτη εκτέλεση του καθήκοντος του. Οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου υπερέβαλλαν τους εαυτούς τους και, έτσι, την ώρα των επιχειρήσεων, λειτούργησε συνέχεια και άψογα το σύστημα των δημοτικών κρουνών και αποκαθίσταντο άμεσα οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός των πυροσβεστικών δυνάμεων με νερό να είναι αδιάκοπος. Οι οδηγοί του Δήμου, στις υδροφόρες και τα πυροσβεστικά του οχήματα, δεν σταμάτησαν λεπτό να εργάζονται με αυταπάρνηση.

Οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου, έδρασαν με απαράμιλλο θάρρος σε όλη την διάρκεια του φαινομένου. Στη κοινή προσπάθεια αρκετοί ιδιοκτήτες τρακτέρ και πολίτες πρόσφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε την αλληλεγγύη της. Ο Δήμος Ραφήνας, που έχει αδερφοποιηθεί με τον πρώην Δήμο Κύμης, απέστειλε αμέσως δύο υδροφόρες. Ο Δήμος Χαλκιδέων άλλη μία, που, με το «κανονάκι» της και την καθοδήγηση της δημοτικής αρχής απέτρεψε το κάψιμο σπιτιών στο Μαντράκι.

Ο Δήμος θα προβεί στην καταγραφή των ζημιών και θα συντονίσει την προσπάθεια καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Θα διεκδικήσει, επίσης, τα χρήματα που απαιτούνται για την προστασία της περιοχής από τα κατολισθητικά φαινόμενα που θα την απειλήσουν τον χειμώνα λόγω της καταστροφής της βλάστησης.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όσους βοήθησαν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Καταχώρηση Αγγελίας