Γλυκό με αποξηραμένα σύκα Κύμης- κουκουνάρι-λιναρόσπορο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είχα τρελή όρεξη για ένα αποξηραμένο σύκο Κύμης αλλά με περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, τα σύκα είχαν σκληρύνει και δεν είχαν την γνώριμη υγρασία και γεύση. Τις προάλλες μισό βάζο μέλι είχε ζαχαρώσει…. Πολλές απώλειες από αγνά και θρεπτικά υλικά. Όχι βέβαια, έναν γρήγορο έλεγχο στο ντουλάπι και ψυγείο και αμέσως τα καλούδια στο προσκήνιο: Αποξηραμένα σταφύλια (τα βρήκα σε μία κάβα και είναι καταπληκτικά, είναι ανοικτό χρυσοκίτρινο χρώμα και έχουν απίστευτη γεύση μοσχάτου), λιναρόσπορος, κουκουνάρι, κανέλα, αυγά, αλεύρι, ελαιόλαδο και περίπου το ένα τρίτο βούτυρο σε φάκελο. Πάμε…

  1. έξι ασπράδια αυγών μαρέγκα
  2. Αλεύρι (περίπου τριακόσια γραμμάρια+ ένα φακελάκι τη γνωστή διογκωτική ύλη) περασμένα από το κόσκινο
  3. Λιώσιμο στο βούτυρο και καλό ανακάτεμα με το μέλι (δύο κούπες) και ½ κούπα ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε έξι κρόκους.
  4. Μικρά κομμάτια τα σύκα (οχτώ είχα εγώ), μία χούφτα σταφύλι, δύο κουταλιές λιναρόσπορο, δύο κουταλιές κουκουνάρι και κανέλα κατά βούληση

Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι στο μείγμα με το μέλι και τα λοιπά υλικά και στη συνέχεια αργά αργά τα αυγά μαρέγκα. Τέλος, το mixνούμερο 4 αφού πρώτα το έχουμε ελαφρώς αλευρώσει και κοσκινίσει.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους εκατόν ογδόντα, το έχουμε πει και παλιά όχι όχι αέρας στα cake, και αφού αλείψουμε και αλευρώσουμε τη φόρμα μας, ψήνουμε και περιμένουμε.

Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη και καταναλώνεται με τρελή ευχαρίστηση, ειδικά από την αδερφή μου που μόλις γύρισε από μια κοπιαστική ώρα στα γήπεδα του tennis!

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Καταχώρηση Αγγελίας