Μια βόλτα στο κάστρο...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Κάνοντας μια απογευματινή βόλτα με την σκυλίτσα μου την Ιοκάστη κατέληξα στο κάστρο της Κύμης, που βρίσκεται μερικά μέτρα πάνω από το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ένα ερειπωμένο μεσαιωνικό ή βυζαντινό κάστρο, κάστρο του Αγίου Γεωργίου όπως το ονομάζουμε. Σε κάθε μου επίσκεψη αναρωτιόμουν γιατί αυτός ο τόσο εύκολα επισκέψιμος τόπος να βρίσκεται σε τέτοια χάλια. Δεν μιλάω για αναστηλώσεις ή ανασκαφές, αλλά για ένα απλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, έναν ιστορικό πίνακα και μερικά παγκάκια για να απολαμβάνει ο επισκέπτης την εκπληκτική προς κάθε κατεύθυνση θέα.
Αυτή την φορά όμως, οι σκέψεις μου μετατράπηκαν σε οργή και θυμό. Εντός του κάστρου βρίσκονταν ένα κοπάδι από γίδια. Εκτός ότι είχαν μετατρέψει τον χώρο σε μαντρί, οι μυρωδιές από τις ακαθαρσίες τους δεν αντέχονταν. Η μεγαλύτερη ζημιά όμως που έκαναν δεν ήταν αυτή, αλλά η καταστροφή που δημιουργούσαν στα ήδη κατεστραμένα τείχη του κάστρου. Μεγάλωσε η οργή μου όταν κατάλαβα ότι μια περίφραξη τριών το πολύ μέτρων θα ήταν αρκετή να αφήσει έξω από το κάστρο μας το συμπαθές κοπάδι. Λίγο πιο κάτω, το εκκλησάκι του  Αγίου Γεωργίου περιφραγμένο, αν  και δεν το έχει κτιριακά καμιά ανάγκη!!!
Βέβαια για αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνονταν τα ζώα ή ο ιδιοκτήτης τους. Δυστυχώς όμως αν συνεχιστεί αυτό, σε ελάχιστο καιρό δεν θα έχει απομείνει τίποτα από αυτό το μνημείο μας. Πιστεύω και ελπίζω να αφυπνιστούμε όλοι μαζί οι πολίτες και χωρίς πολιτικές έριδες ή προσωπικές κόντρες να πάρουμε σε τέτοια θέματα την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει, αν μη τι άλλο, να παραδώσουμε ότι βρήκαμε στα παιδιά μας.

Λουkάς

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 14:31
Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Σχετικά άρθρα (βάσει ετικέτας)

Καταχώρηση Αγγελίας