Για ένα δελτίο στοίχημα, χάσαμε την αθωότητα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Όταν πρωτοξεκίνησε το Champion League, για όλους εμάς ήταν ημέρα γιορτής. Περιμέναμε με αγωνία την Τρίτη για να δούμε έναν αγώνα υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου. Δεν ήταν απαραίτητο να παίζει η δική μας Ελληνική ομάδα. Καθόμαστε να δούμε ποδοσφαιριστές που δεν είχαμε την ευκαιρία να τους βλέπουμε συχνά. Έτσι ετοιμάζαμε τις πίτσες, τα σουβλάκια, ή άλλους διάφορους μεζέδες με συνοδεία απαραίτητος κάποιου αλκοολούχου ποτού. Ορίζαμε τον χώρο που θα δούμε το ματς και μαζευόμασταν τουλάχιστον από τις εννέα το βράδυ. Γινόταν η σχετική ποδοσφαιρική συζήτηση και αναλύαμε όλες τις αναμετρήσεις της αγωνιστικής. Ερχόταν η στιγμή για το εναρκτήριο λάκτισμα και μέναμε προσηλωμένοι στον αγώνα μέχρι το ημίχρονο. Όταν τελείωνε το πρώτο μέρος ο εκφωνητής του αγώνα μας ενημέρωνε για τα άλλα ματς. Ποτέ όμως δεν έλεγε αποτέλεσμα, μιλούσε πάντα με μια μικρή αναγγελία του τι θα δούμε στην εκπομπή μετά την ζωντανή αναμετάδοση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει, πολλά γκολ στο τάδε ματς, ή μεγάλο ενδιαφέρον έχει το δείνα παιχνίδι. Έτσι ξανά άρχιζε η ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα και εμείς σταματούσαμε και πάλι τις συζητήσεις. Το καλύτερο της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής βραδιάς ήταν η εκπομπή μετά. Δεν γνωρίζαμε τίποτα από τα αποτελέσματα, ο καθένας δημοσιογράφος που μας παρουσίαζε τα στιγμιότυπα του αγώνα δεν μας αποκάλυπτε το σκορ και έτσι όλοι μέναμε με την αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν σαν να βλέπαμε ολόκληρο ματς μέσα σε τρία λεπτά. Αυτή η «ιερή» βραδιά τελείωνε τις περισσότερες φορές στις 2 την νύχτα και με αγωνία περιμέναμε το βράδυ της Τετάρτης για να ζήσουμε τα ίδια από την αρχή...
Και ύστερα ήρθε το στοίχημα...
Εκεί τελείωσαν όλα, εκεί τρέχαμε μέχρι τις δέκα παρά για να ρίξουμε ένα δελτίο, εκεί σταματήσαμε να βλέπουμε προσηλωμένοι ποδόσφαιρο, κάθε πέντε λεπτά κάποιος πετάγετε και λέει τα σκορ στα άλλα παιχνίδια. Πλέον και ο εκφωνητής προδίδει την ιερότερη συνομωσία του Champions League, λέει άμεσα το σκορ των αγώνων. Πλέον τα ποδοσφαιρικά βράδια έγιναν μικρά, η απογοήτευση από μια αποτυχία στο στοίχημα, μας στερεί την ποδοσφαιρική παρέα. Αλλά το χειρότερο μας στερεί το ίδιο το ποδόσφαιρο. Πλέον τις εκπομπές τις παρακολουθούμε μόνοι στο σπίτι μας και όχι ολόκληρες. Πλέον το στοίχημα έκλεψε το μεγαλύτερο μέρος της λάμψης εκείνων των αξέχαστων ποδοσφαιρικών βραδιών.

Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας