Δημοτικές και αντιπολίτευση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα όσον αφορά την αντιπολίτευση την προηγούμενη τετραετία, όπου η παράταξη του ανεκδιήγητου (δυστυχώς) Βλαχογιάννη επιεικώς είχε πιάσει πάτο. Ένα συνοθύλευμα άλαλων, εγωπαθών και εξουσιολάγνων, με πολιτική σκέψη νηπίου και λόγο κουτσομπόλας προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αντιπαρατεθεί στο Θωμά, χωρίς καμία επιτυχία.

Και όμως, η νυν γαλαζοπράσινη αντιπολίτευση κατάφερε και ξεπέρασε ακόμα και τους "προγόνους" της! Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουμε τα εξής: μετά από ένα εξάμηνο διαβουλεύσεων, και αφού κατάλαβαν πως και οι τρεις παρατάξεις (οριτζιναλ πασοκοι, γιαλαντζι πασοκοι και νεοδημοκρατες) πήγαιναν για φούντο αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από κοινή ομπρέλα με μόνο στόχο να μην ξαναβγεί ο Θωμάς. Τι διάολο, εδώ συγκυβερνήσανε προκειμένου να περάσουν τα διάφορα μνημόνια, στο δήμο μας θα κολλούσαν? Και επειδή στα κεντρικά βλέπανε πως τα ποσοστά τους πανελλαδικά είχαν πάρει την κατιούσα, σε τέτοιο σημείο ώστε η μεν νέα δημοκρατία να κονταροχτυπιέται με τον συριζα για την πρώτη θέση, το δε (χρεοκοπημένο) πασοκ να παλεύει για την 6η, στράφηκαν σε "κάτι νέο".

Ήδη από τις 2/9/13 ο ανεμοδείκτης του πασοκ Νίκος Μπίστης έγραφε "η κεντροαριστερά θα αναδειχθεί σε ισχυρό τρίτο πόλο μόνο αν συγκροτηθεί σε νέες βάσεις, αν φτιαχτεί από ένα μείγμα νέων και παλιών όπου το κέντρο βάρους θα είναι στους νέους. Νέους προγραμματικά και ηλικιακά που θα ενσωματώνουν ό,τι χρήσιμο έρχεται από το παρελθόν". Και φυσικά αυτό αποτελούσε κεντρική πολιτική κατεύθυνση, κυρίως των πράσινων και δευτερευόντως των γαλάζιων. Θα παρουσιαζόταν η ίδια πολιτική με "νέα πρόσωπα", "δημοκρατικό μανδύα" και όποιος τσιμπησει. Όταν με το καλό πέρασε η κομματική γραμμή τον Ευριπο και έφτασε στα μέρη μας, άρχισαν να μας βομβαρδίζουν τα διάφορα τάχα μου ανεξάρτητα μπλογκς για το "νέο" που απαιτεί ο τόπος, οι καιροί ή ότι άλλο.

Βέβαια η πράσινη παράταξη μας έχει συνηθίσει σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Ποιος ξεχνάει το τελευταίο φύλλο της πασοκοφυλλάδας Νέα Πορεία, όπου ο εκδότης ευχόταν "σύντομα να εκδηλωθεί πρωτοβουλία συμπολιτών μας για την έκδοση μιας νέας εφημερίδας με μεγαλύτερους ορίζοντες" και πριν στεγνώσει το μελάνι είχε εκδοθεί η Επικαιρότητα της Καρυστίας με τους ίδιους ακριβώς συντάκτες? Ήταν τότε που ο Καποδίστριας προέβλεπε δήμο από Κύμη μέχρι Κάρυστο και οι "αντιστασιακοί" της ομάδας Μπουραντά τρέχαν να πιάσουν στασίδι...

Με αυτά και με εκείνα, ιδρύεται η (τάχα μου ανεξάρτητη) Συμπολιτεία, όπου υποτίθεται ότι θα εξέλεγε τον επικεφαλής της δημοκρατικά, με στόχο να είναι ένα νέο πρόσωπο. Γίνονται οι εκλογές στις 14/1, σε αυτές τσιμπάνε το δόλωμα και συμμετέχουν γύρω στα 400 άτομα και τελικά εκλέγεται επικεφαλής ο Γιάννης Πιλάτης. Και εδώ ξεκινάει η κωμωδία. Πριν κλείσει 10 μέρες, ο κύριος Πιλάτης παραιτείται καθώς θεωρεί ότι δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις!!! Στην πλατεία πάλι, ακουγόταν πως ήρθε άνωθεν εντολή να παραιτηθεί. Και οι δυο εκδοχές είναι συντριπτικές: είτε δεν μπορούσε να οργανώσει το χρόνο του και να προβλέψει το φόρτο εργασίας του, είτε πειθάρχησε σε άνωθεν κομματικές εντολές, σε κάθε περίπτωση είναι ανίκανος να διοικήσει δήμο. Στην θέση του αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος δυο μήνες αργότερα βλέποντας τον Θωμά να επελαύνει παραιτείται και αυτός!

Και μετά από όλα αυτά τοποθετείται επικεφαλής ο Θανάσης Μπουραντάς! Τα δημοσιεύματα τον θέλουν να ψάχνει δήμο ως επίσημος υποψήφιος του κόματος ήδη από την προηγούμενη τετραετία, όπου μάλιστα φαινόταν ενοχλημένος από το ότι δεν τον πρότειναν για το δήμο Χαλκιδέων!! Επί της ουσίας, ο Μπουραντάς αποτελεί άνθρωπο του βαθέως Πασοκ. Εν γένει στρατιώτης του κινήματος, παρά το ότι άλλα δημοσιεύματα τον θέλουν να πουλάει τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετησει την ΑΓΕΤ στο θέμα της καύσης RDF.

Με άλλα λόγια, το (υποτίθεται) νέο-ενωτικό-δημοκρατικό ψηφοδέλτιο της Συμπολιτείας δεν είναι τίποτα απ όλα αυτα. Έχει επικεφαλής έναν επί δεκαετίες κομματικό υπάλληλο ενός κόμματος που παραπαίει, ο οποίος είναι τοποθετημενος και όχι εκλεγμένος, και μόνος στόχος αυτού και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του είναι η με κάθε κόστος εκλογή τους.

ΥΓ Πλέον και οι ίδιοι το πήραν χαμπάρι ότι το καράβι βουλιάζει και προσπαθούν να σωθούν από όπου μπορούν. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κατσούλη για τη φωτιά στο Δημοτικό Κύμης. Άκρως φιλική για δήμο (!!) -περιφέρεια, σχετικά προσεκτική για την κυβέρνηση. Διότι ακόμα και αν η πασοκάρα βουλιάζει στον δήμο, όλο και κάποιος ψηφοφόρος μπορεί να λοξοδρομήσει στην περιφέρεια και να την στηρίξει. Με 6% πανελλαδικά είναι δύσκολο να πολώσεις το κλίμα και να μην σου γυρίσει μπουμεραγκ...

ΥΓ2 προς γαλάζιους: πως δέχεστε να είστε η ουρά του 6%?
προς πράσινους: τι είναι πιο επάρατο, η δεξιά ή ο Θωμάς?

KYMAIOS

ΠΗΓΗ: http://kymaios.blogspot.gr/

Καταχώρηση Αγγελίας