ACTA. Πόλεμος κατά της Ελευθερίας μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Επιθέσεις δέχονται καθημερινά οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, επιθέσεις που στοχεύουν στον τερματισμό των ατομικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ένα σχέδιο που τέθηκε σ' εφαρμογή μετά το δήθεν τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, πριν σχεδόν μια δεκαετία. Η κατασκευασμένη κρίση είναι το δεύτερο στάδιο για τον απόλυτο περιορισμό των λαών, την έλλειψη αντίδρασης και την τελική υποταγή.

Ένας από τους μεγάλους εχθρούς των κυβερνήσεων και καθεστώτων της υφηλίου είναι η ελεύθερη πληροφόρηση. Με την έκρηξη του διαδικτύου οι ισορροπίες άλλαξαν και αυτό ακριβώς αποτελεί και το πρόβλημα του. Έχασαν τον έλεγχο που είχαν, όσο υπήρχαν μόνο τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Αν καταφέρουν να σταματήσουν την ελεύθερη πληροφόρηση και την διάδοση της γνώσης, τα υπόλοιπα θα είναι απλά και τετελεσμένα γεγονότα, γεγονότα που θα γίνουν σ' ελάχιστο διάστημα.

Τις τελευταίες εβδομάδες κατατέθηκε το νομοσχέδιο ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) συγχρόνως τόσο σε Αμερική, όσο και σε Ευρώπη και μόνο τυχαίο δεν φαντάζει αυτό! Η αρχική ιδέα της σύστασής του ήταν να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία. Εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν γι' αυτόν το νόμο θεωρούν πως η συμφωνία αυτή θα αλλάξει προς το χειρότερο τη ζωή μας στο διαδίκτυο. Αυτός ο νόμος καθιστά μοναδικούς υπεύθυνους για τις όποιες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο τους παρόχους (ISP). Προκειμένου, λοιπόν, να μην βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι, τους ωθούν στο να χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης κάθε διαδικτυακής πράξης των χρηστών τους. Αποκτούν την δυνατότητα αποστολής προειδοποιήσεων στον χρήστη που επιδεικνύει «παράνομη» συμπεριφορά και στην περίπτωση που αυτός δεν συμμορφώνεται, έχει το δικαίωμα να διακόπτει προσωρινά την σύνδεσή του. Στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε ως έχουν, ούτε σε μετάφραση. Ονομάζεται συμφωνία "κατά της πειρατείας", πειρατεία όμως είναι και η αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από την μια ιστοσελίδα στην άλλη.

Ας αφήσω τους anonymous να σας τα πουν καλύτερα...

Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

Καταχώρηση Αγγελίας