Εμείς ας αλλάξουμε την Ευρώπη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζωή δεν είναι να ξυπνάς

να τρως να θέτεις πάλι ,

ζωή είναι να είσαι ξυπνητός

όταν κοιμούνται οι άλλοι .

Εκλογές έρχονται, εσωτερικά διλλήματα πολλά, πιο πολλά τα τεχνητά, αυτά που μας βάζουν στο μυαλό μαζί με τον φόβο. Θα μας διώξουν, λένε, από την Ευρώπη, από μια Ευρώπη που υπάρχει γιατί υπάρχουν οι Έλληνες; Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, οι Έλληνες είναι αυτοί που έχτισαν αυτό το σπίτι, ποιος θα τους διώξει; Οι τελευταίοι «συγκάτοικοι» αυτού του σπιτιού; Είναι σαν να λέμε ότι θα διώξουμε από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα τους Ελβετούς...

Ως γνωστόν, ο πολιτισμός και όλες οι αρχές του Δυτικού κόσμου βασίζονται πάνω στον Ελληνισμό. Βέβαια όλες αυτές οι αρχές προσαρμόστηκαν στα μέτρα των Κυβερνόντων και έτσι όμως μας άφησαν το μέγιστο δικαίωμα της Δημοκρατίας, την ψήφο. Η εκλογές λοιπόν, το μόνο όπλο του απλού ανθρώπου, εδώ και δεκαετίες, καταπιέζεται από τα ψέματα, τα ψευδοδιλλήματα, τις απειλές και τους φόβους.

Όλα στην ζωή έχουν ένα τέλος και μάλλον ένα τέλος ζούμε αυτήν την εποχή, το τέλος του δικομματισμού το τέλος του φόβου και των φαντασμάτων, αρκεί να έχουμε μνήμη και κρίση. Να θυμηθούμε ποιοι μας κατάντησαν σχεδόν τριτοκοσμικούς, ποιοι μας υποδούλωσαν στο Α΄ και Β΄ μνημόνιο, ποιοι μας έκλεψαν, ποιοι μας έταξαν χωρίς αντίκρισμα, ποιοι μας έκοψαν τους μισθούς. Δεν πρέπει κανείς μας να πάει στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσει χωρίς να επαναφέρει στην μνήμη του τα χαράτσια, τις απολύσεις, τα άδικα δάνεια, τις απειλές, ή ευρώ ή χρεοκοπία, τα δακρυγόνα στους διαδηλωτές και διεκδικητές μιας δικαιότερης ζωής. Πρέπει να σκεφτούμε ποιοι έφτιαξαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που αθωώνει κλέφτες του δημόσιου χρήματος, ποιοι ψήφησαν νόμους για απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την ώρα που η ανεργία γιγαντώνεται, ποιοι ψήφισαν τον νόμο - τρόμο για τους ελεύθερους δημοσιογράφους που με έναν μόνο μάρτυρα τους τραβούν στα δικαστήρια, ποιοι ψήφισαν νόμους που μας στερούν και τις τελευταίες ελευθερίες που μας είχαν απομείνει.

Όταν τα σκεφτούμε όλα αυτά θα πάψουν τα διλλήματα του στυλ, και τώρα τι θα ψηφίσω, δεν γίνεται οι μόνοι άξιοι να βρίσκονται στα κόμματα που μας κυβέρνησαν 40 σχεδόν χρόνια, δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2012 να έχουμε τους «Άριστους» μόνο σε αυτούς τους πολιτικούς κύκλους. Έχουμε Δημοκρατία και όχι Αριστοκρατία. Μέσα από την Δημοκρατία θα βρούμε τι θα ψηφίσουμε, αν δούμε με καθαρό μυαλό τα προγράμματα των άλλων κομμάτων θα βρούμε μέσα τον καλύτερο εαυτό μας, όχι αυτόν που θέλει ρουσφέτι για να βολευτεί αλλά αυτόν που επιζητά ένα δίκαιο και ευήμερο μέλλον για αυτήν την χώρα. Ένα μέλλον που μόνο με διάλογο, με προτάσεις, με συνεργασία του λαού με τους πολιτικούς μπορεί να είναι ευοίωνο. Όλοι ας πάμε να ψηφίσουμε με μνήμη, κρίση, μυαλό.

Όσο πιο γερό μυαλό έχει ο άνθρωπος τόσο πιο εύκολα ευτυχεί. (Αισχύλος)

Ευδαίμων

Η πρώτη μορφή ευτυχίας είναι η ζωή της χαράς και των διασκεδάσεων.

Η δεύτερη μορφή ευτυχίας είναι η ζωή του ελεύθερου, υπεύθυνου πολίτη.

Και η τρίτη μορφή ευτυχίας είναι η ζωή του ερευνητή και του φιλόσοφου.

Καταχώρηση Αγγελίας