Λουκάς Παππάς

Λουκάς Παππάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε στη γη που ζουν η Ήρα και η Ρέα και περιβρέχεται από θάλασσα ωραία κι αυτοφυής ανθεί πανέμορφος ελαία, ξέρεις τη γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Δεκέμβριο του 1974 γεννιέται στην Χαλκίδα, μετά από 3 ημέρες έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύμη.

Πάντα λέει ότι είναι παιδί της δημοκρατίας και όχι της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούσε λοιπόν να μην είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο ον από τα γεννοφάσκια του.

Προερχόμενος από φανατικά παναθηναϊκή οικογένεια γεννιέται Ολυμπιακός αν και δεν το ήξερε τα πρώτα 5-6 χρόνια της ζωής του.

Φαντασιόπληκτο και ονειροπαρμένο τον αποκαλούν αυτοί που τoν αγαπούν.

Προσοχή κυκλοφορεί ανάμεσα σας.

URL Ιστότοπου:

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Ο Οξύλιθος «διαλύεται» από αμβλείς εγκεφάλους!

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 15:25 Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

                                                                                                      2 ιουνιου 2015

 

Σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα χωριά του Δήμου μας, τον Οξύλιθο, εδώ και 13 χρόνια η  πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου συμβαίνει να πρόσκειται στην αντιπολίτευση. 

Είναι περίεργο όμως το ότι χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες για να ανατραπεί η όποια πρόοδος συνέβαινε σε αυτή την Κωμόπολη, είτε με τις παρεμβάσεις του Δήμου είτε με τις παρεμβάσεις των φορέων του Οξυλίθου.
Πρώτη και μεγάλη απώλεια : Το κλείσιμο του ΚΑΠΗ (που βαφτίστηκε «προσωρινή αναστολή»).  Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, της Προέδρου του Τ.Σ. αλλά και των μελών της αντιπολίτευσης, έπεσαν στο κενό.        Ας μην αυταπατόμαστε: το ΚΑΠΗ είναι μεθοδευμένο να παραμείνει κλειστό μέχρι να φύγει «εθελοντικά» ο άνθρωπος που δούλευε εκεί και ζούσε την οικογένειά του (βαφτίστηκε κι αυτός «Θωμαϊκός»). Προκειμένου, κατά το πως λένε κάποιες ¨κακές γλώσσες¨, να μπορέσει να ορθοποδήσει η μετεγκατασθαθείσα  πλησίον του ΚΑΠΗ καφετέρια του «ημέτερου».

Δεύτερη σημαντική απώλεια: Κλείνει η παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου Οξυλίθου και αναγκάζεται η Πρόεδρος του χωριού ( κατ εντολή του κ. Σαμαρά) να απομακρύνει όλα τα όργανα. Υποδείξτε μας κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ένα άλλο σημείο του Δήμου μας που επιβάλατε κάτι τέτοιο. Στην Κύμη για παράδειγμα, (μετά από παρέμβαση μελών της αντιπολίτευσης), τα όργανα της παιδικής χαράς επισκευάστηκαν και τα παιδιά, ευτυχώς, συνεχίζουν να έχουν ένα χώρο να ψυχαγωγούνται!

Τρίτη επικείμενη απώλεια: Μεθοδεύεται η υπονόμευση του Συλλόγου των Απανταχού Οξυλιθιωτών, ενός υγιούς και ζωντανού κυττάρου που τόσα έχει προσφέρει διαχρονικά στον Οξύλιθο. Βρίζεται δημόσια η Πρόεδρος του συλλόγου, υποβαθμίζεται το σημαντικό έργο των μελών του Συλλόγου και κάτω από αυτές τις άσχημες συνθήκες που διαμορφώθηκαν αυτούς τους εννέα μήνες, ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν θέλει να ξαναασχοληθεί με  τον σύλλογο.

Τέταρτη απώλεια: Τα προβλήματα της καθημερινότητας συνεχώς αυξάνουν, αντί να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, Αγροτική οδοποιία, Ηλεκτροφωτισμός, Αποκομιδή απορριμμάτων, ύδρευση κτλ, σιγά σιγά αφήνονται «στο έλεος του Θεού»!

Αντώρα προσθέσουμε στα παραπάνω και:

Τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά (τα οποία φροντίζουν να δημιουργούνται, ή να διογκώνονται, τόσο ο τοπικός σύμβουλος Κων. Τριανταφύλλου, όσο  και δύο-τρεις παροικούντες της Ιερουσαλήμ),

Όπως επίσης και την παντελή σχεδόν έλλειψη παρουσίας  της διοίκησης του Δήμου στο χωριό,

είναι πασιφανής πλέον ο ποιοτικός κατήφορος που «σπρώχνουν» τον Οξύλιθο.

Και με την ευκαιρία μια ερώτηση στον κύριο Τριανταφύλλου:

Αλήθεια κ. Τριανταφύλλου το θέμα των ΣΜΑ (ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΌΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ) δεν σας απασχολεί πλέον σήμερα;  Πρωτοστατούσατε και δείξατε περισσό ενδιαφέρον προκειμένου  να μην κατασκευαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μονάδα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης στους Παραμερίτες, ή ΣΜΑ στο Πυργί! Συμμετείχες  ενεργά και δυναμικά, ψυχή τε και σώματι, στον όχλο που φώναζε και έβριζε χυδαία και ασχημονούσε, ενάντια στην εγκατάστασή τους σε εκείνες τις απομακρυσμένες από το χωριό σου περιοχές. Τώρα που προτείνονται από την σημερινή Δημοτική Αρχή των Μπουραντά- Θεοδώρου κτλ οι Κοκκινοεκκλησιές Οξυλίθου ως χώρος για συγκέντρωση σκουπιδιών (ΣΜΑ), δεν έχεις άποψη; Πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαΐου δεν ακούσαμε κουβέντα από το στόμα σου για όλα αυτά. Βουβάθηκες!

Κύριοι, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και η καθολική αντίδραση στα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, δεν θα αργήσει να έρθει.

Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» δεν το ανέχθηκε ποτέ ο Έλληνας και βέβαια ούτε ο Οξυλιθιώτης!

 

Ο Χρήστος Γιάνναρης στα Ματωμένα Ίχνη της Τζένης Κοσμίδου

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 10:17 Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα

 

 Ο Χρήστος Γιάνναρης ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, της νέας ιστορίας «Σκοτεινός Πατέρας», της σειράς ιστοριών της Τζένης Κοσμίδου με τίτλο «Ματωμένα Ίχνη».

  Πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα που διαδραματίστηκαν στο παρελθόν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με παραποιημένα στοιχεία για ευνόητους λόγους.

  Οι ιστορίες φιλοξενούνται στο www.mytheatro.gr και έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί μια έκθεση που θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των ηθοποιών καθώς και σχετικά γλυπτά της συγγραφέως. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

  Η ιστορία «Σκοτεινός Πατέρας» ξεδιπλώνει με ωμό ρεαλισμό, τις τραγικές συνέπιες που μπορεί να έχει η εμμονή ορισμένων πατεράδων με την ιδέα ότι οι γιοί τους πρέπει να έχουν έντονη σεξουαλική ζωή από τα παιδικά τους, σχεδόν χρόνια. Μια εμμονή που μόνο δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να προκαλέσει, ιδίως όταν τυγχάνει αποδέκτης να είναι ένα υπερευαίσθητο, συνεσταλμένο παιδί. Αν και ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα, συμπεριφορές σαν αυτή του πατέρα, που περιγράφεται στην εν λόγο ιστορία, αποτελούν μία από τις χειρότερες μορφές ενδοοικογενειακής βίας.  

  Στην προσπάθεια του να κάνει τον γιό του άντρα κατά τα προσώπικά του πρώτυπα τα οποία πηγάζουν από τα κοινωνικά της μικρής επαρχίας  στην οποία κατοικούν επιτυγχάνει όχι μόνο να τον ευνουχήσει αλλά να διαταράξει εντελώς τον ψυχικό του κόσμο με συνέπιες απρόβλεπτες...

    Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία ακολουθώντας το παρακάτω link:

http://www.mytheatro.gr/skoteinos-pateras-matwmena-ixnh/

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της σειράς ιστοριών «Ματωμένα Ίχνη» ακολουθώντας το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=J53sriL-y5E

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer της ιστορίας «Σκοτεινός Πατέρας»,  ακολουθώντας το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=cO1M1PKpkDU

Συντελεστές της ιστορίας «Σκοτεινός Πατέρας» :

Κείμενο: Τζένη Κοσμίδου

Σκηνοθεσία – Φωτογράφηση: Αντώνης Μανδράνης

Ηθοποιοί: Χρήστος Γιάνναρης

Φιλολογική επιμέλεια: Μαρία Ζαφείρη

Art Design Ματωμένα Ίχνη: Διονύσης Βεργίνης

 

Συντελεστές του trailer «Ματωμένα Ίχνη»

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου

Αφήγηση: Χάρης Ρώμας, Βαγγέλης Δουκουτσέλης

Φιλική Συμμετοχή: Σίσσυ Ματζηρίδου – Άγγελος Παύλου

Πρωτότυπη Μουσική: Tenorman

Τίτλος Τραγουδιού: Psychotic Soundtrak

Εικόνα φινάλε: CGI Artist/Designer Διονύσης Βεργίνης

Εικονοληψία – Επεξεργασία Εικόνας – Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής

Τεράστιο το κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 17:19 Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Επίκαιρα

Στη Χαλκίδα, την Ιστιαία και την Θήβα θα μεταφέρονται τα σκουπίδια της Κύμης και του Αλιβερίου, από τους σταθμούς μεταφόρτωσης οι οποίοι πρέπει να κατασκευαστούν. Η μεταφορά σημαίνει τεράστιο κόστος το οποίο βέβαια θα πληρώνουν οι πολίτες. 

Με βάση την απόφαση η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου πρέπει να κατασκευαστούν δύο σταθμοί μεταφόρτωσης, ένας στην Κύμη και ένας στο Αλιβέρι. Τα σκουπίδια του Αλιβερίου θα πηγαίνουν τον πρώτο χρόνο στην Ιστιαία!!!! και τον δεύτερο στη Χαλκίδα. Τα σκουπίδια της Κύμης, τον πρώτο χρόνο θα πηγαίνουν στη Θήβα!!! και τον δεύτερο στη Χαλκίδα.

Γίνεται κατανοητό πόσο μεγάλη επιβάρυνση θα υπάρξει για τους πολίτες, όπως επίσης γίνεται κατανοητό πόσο μεγάλο κακό έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή, όταν, όντας αντιπολίτευση, τορπίλισε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από την Δημοτική Αρχή αρχή του Δημήτρη Θωμά και αυτό το έκανε μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες!

ΠΗΓΗ: kimi-aliveri.gr

Καταχώρηση Αγγελίας