Ηλεκτρονική εκστρατεία ενάντια στον Τζόζεφ Κόνι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


   Τις τελευταίες μέρες μια νέα "μόδα" που πέρνει την μορφή "χιονοστιβάδας" έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο και στα social media. Είναι η εκστρατεία ενάντια στον "βάρβαρο μακελάρη" της Ουγκάντα Τζόζεφ Κόνι. Μάλιστα, η οργάνωση Invisible Children προωθεί ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ με τίτλο Kony 2012, που σκοπό έχει να γίνει παγκοσμίως γνωστό το όνομα του και το πρόσωπο του Κόνι, ώστε να ασκηθεί πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση και να διατηρήσει και να ενισχύσει την στρατιωτική αποστολή στη αφρικανική ήπειρο που έχει στόχο τη σύλληψή του. Το βίντεο αυτό έχει πάνω 77 εκατομμύρια προβολές στο youtube.
   Ποιος όμως είναι ο Τζόζεφ Κόνι; Είναι ο νο. 1 καταζητούμενος του Δικαστηρίου της Χάγης, η δράση του οποίου ξεκινάει το 1980, οπότε ίδρυσε τον «Αντιστασιακό Στρατό του Κυρίου». Μαζί με πλειάδα "φανατικών" συντρόφων σκόπισαν τον τρόμο και τον θάνατο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ουγκάντα. Ερήμωσαν χωριά, σκότωσαν γονείς και απήγαγαν παιδιά, ώθησαν τα κορίτσια στην πορνεία και εξανάγκασαν τα αγόρια να γίνουν στρατιώτες τους. Υπολογίζεται ότι σε διάστημα 25 χρόνων έχει τρέψει σε φυγή περίπου 2 εκατ. ανθρώπους και έχει αιχμαλωτίσει περισσότερα από 65.000 παιδιά.
   Μπορεί η πρωτοβουλία της οργάνωσης Invisible Children να κρίνεται θετικά από τους περισσότερους και να γνωρίζει τεράστια απήχηση, υπάρχουν όμως πολλοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τα κίνητρα. Υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αμφιβόλου προέλευσης πρωτοβουλίες προκαλούν την παρέμβαση των αμερικανικών δυνάμεων σε καίριας σημασίας περιοχές. Οι ειρηνευτικές οργανώσεις δηλαδή μέσα από την προπαγάνδα τους προκαλούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είναι προορισμένες. Οι ισχυρισμοί τους αυτοί ενισχύονται από δύο σημαντικά γεγονότα. Πρώτον από τις άγνωστες πηγές χρηματοδότησης αυτών των οργανώσεων και δεύτερον από το ότι ξέσπασε ξαφνικά τώρα το θέμα Κόνι. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν νεότερες ειδήσεις για αυτόν και υπήρχαν φήμες ότι είναι αποδυναμωμένος και απομονωμένος. Μάλιστα, κάποιοι πιστεύουν ότι πολλά από τα εγκλήματα που αποδίδονται σε αυτόν τα έχουν διαπράξει άλλοι, οι οποίοι χαίρουν ακόμα της υποστήριξης των μεγάλων δυνάμεων. Που κρύβεται η αλήθεια και που το ψέμα σε όλα αυτά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ας ελπίσουμε να είναι η κίνηση Invisible Children ειλικρινής και όχι ένα ακόμη παραπέτασμα καπνού για την επέλαση των ΗΠΑ στην Αφρική.

Καταχώρηση Αγγελίας