Η σφαγή των τροχών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αν η μάρκα ενός αυτοκινήτου μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του, η κατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας μιας χώρας αποτελεί ίσως τον καταλληλότερο δείκτη για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας της. Εννοείται ότι μιλάμε για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, που στο παρελθόν αμέτρητες φορές έχουν αποδείξει ότι δεν εννοούν και τόσο σοβαρά τα όσα λένε περί ανταγωνισμού και ελεύθερης αγοράς, αφού δεν διστάζουν να παρέμβουν προστατευτικά για να βοηθήσουν τις μάρκες "σημαίες" τους.

Ο καβγάς που άλλοτε στα μουλωχτά και άλλοτε στα φωναχτά διεξάγεται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη μεταξύ των μεγάλων των τεσσάρων τροχών αποδεικνύει ακριβώς το πόσο κλονισμένη είναι η ευρωπαϊκή ιδέα, καθώς ο καθένας κοιτάει να οχυρώσει όσο μπορεί καλύτερα το δικό του σπιτικό εν μέσω κρίσης, τα μαχαίρια ακονίζονται και οι ειδικοί ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν την "μεγάλη σφαγή των τροχών".

Την ώρα λοιπόν που η γαλλική PSA Peugeot Citroën κλυδωνίζεται και εξαγγέλει απολύσεις, οι Γερμανοί τρίβουν τα χέρια τους καθώς η δική τους Volkswagen εδραιώνει την πρωτοκαθεδρία της στην Ευρώπης και αυξάνει τη διαφορά από τους υπόλοιπους, με κέρδη, που έφτασαν τα 8,8 δισ ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ομως στο Βερολίνο εξαγριώθηκαν, όταν ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε και άρχισε να μελετά τρόπους για να βοηθήσει την ταλαιπωρημένη γαλλική εταιρεία.

Λίγες μέρες αργότερα όμως ένας Ιταλός έρχεται να επιτεθεί στη γερμανική πολιτική κάνοντας λόγο για "αιματοχυσία" στο χώρο, με ευθύνη της Volkswagen που στόχο έχει να εξοντώσει τους ανταγωνιστές της με την πολιτική τιμών της. Κι ο Ιταλός αυτός δεν είναι βέβαια κάποιος τυχαίος αλλά ο επικεφαλής της FIAT, αλλά και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανιών Σέρτζιο Μαρκιόνε. Ο σύνδεσμος αυτός, που ιδρύθηκε πριν από είκοσι περίπου χρόνια θεωρείτο ιδιαίτερα ισχυρός. Τώρα όμως η Volkswagen, ενοχλημένη από τις δηλώσεις του Ιταλού προέδρου απειλεί ακόμα και με αποχώρηση αν ο Μαρκιόνε δεν παραιτηθεί. Αλλά βεβαίως για τον Ιταλό μάνατζερ αυτό που προέχει δεν είναι τόσο οι γερμανικές ευαισθησίες αλλά το μέλλον της δικής του εταιρείας, αφού και η FIAT μοιάζει να ζορίζεται να ανέβει την ανηφόρα. Η κρίση στην Ευρώπη έχει προκαλέσει πτώση στην αγορά και μια σειρά από επιχειρήσεις αρχίζουν να τα βλέπουν σκούρα. Για μια αγορά δύο ταχυτήτων μιλούσε την περασμένη εβδομάδα και το γερμανικό "Σπίγκελ", που σημείωνε ότι δύο ακόμα γερμανικές εταιρείες η BMW και η Daimler παραμένουν ως τώρα αλώβητες από την κρίση, την ώρα που πολλές άλλες ιστορικές μάρκες στην Ευρώπη χαροπαλεύουν.

Οι τσακωμοί λοιπόν εντός του συνδέσμου των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών αποτελούν λοιπόν μια μικρογραφία των τεκταινόμενων στην Ευρώπη συνολικά. Οι αγορές στερεύουν και ο αγώνας αποκτά χαρακτήρα "ζωής και θανάτου". Και τα όμορφα λόγια και σχέδια περί "ευγενικής άμιλλας" ή ακόμα συνεργασίας και συντονισμού ξεχνιούνται, καθώς η ζωή τραβά την ανηφόρα και ο καθένας πιστεύει, πως μόνος του μπορεί να τα βγάλει καλύτερα πέρα. Οι Γερμανοί κοιτούν να επωφεληθούν έστω και προσωρινά, οι Γάλλοι θυμούνται την παραδοσιακή τους ροπή προς τον προστατευτισμό και οι Ιταλοί ξεθάβουν το τεμπεραμέντο τους ως ύστατο μέσο σωτηρίας. Οι Βρετανοί έτσι κι αλλιώς από καιρό αναζητούν λύσεις εκτός ηπειρωτικής Ευρώπης. Η ιστορία θυμίζει λίγο κάτι από εκείνα τα επαναλαμβανόμενα τους τελευταίους μήνες ξενύχτια στις Βρυξέλλες. Και το τέλος μοιάζει και εδώ άδηλο. Αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν πως το δύσκολο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις να μπορέσουν να βγουν όλοι κερδισμένοι...

Πηγή:http://27europe.blogspot.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 10:43

Καταχώρηση Αγγελίας