200 χρόνια από την γέννηση του Dickens

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Από το πρωί σήμερα όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα της google για το καθημερινό του «ψάξιμο» έρχεται αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Περίεργες καρτουνίστικες φιγούρες ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα γράμματα, τα οποία και αυτά είναι προσαρμοσμένα στο κλίμα και τον χαρακτήρα μιας άλλης εποχής. Άμα κοιτάξεις καλύτερα διαπιστώνεις ότι οι φιγούρες αυτές δεν είναι τελείως άγνωστες, κάτι σου φέρνουν στο μυαλό από μυθιστορήματα που διάβαζες μικρός. Πρόκειται για χαρακτήρες βγαλμένους μέσα από τα βιβλία του Charles Dickens, ήρωες όπως ο Ebenezer Scrooge και ο Bob Cratchit από τα «Κάλαντα των Χριστουγέννων» ή ο ορφανός Pip από τις «Μεγάλες προσδοκίες».

 

Με αυτόν τον τρόπο η Google τιμά τον μεγάλο Άγγλο συγγραφέα Charles Dickens, από του οποίου την γέννηση συμπληρώνονται σήμερα 200 χρόνια. Ο Dickens ήταν από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους στην Αγγλία, ίσως ο καλύτερος της Βικτωριανής εποχής. Η φτώχια που έζησε στην παιδική του ηλικία ήταν η έμπνευση και η αφορμή για να γράψει σπουδαία διηγήματα. Όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, ο πατέρας του βρέθηκε στην φυλακή λόγω χρεών και ο μικρός Charles βγήκε στην βιοπάλη για να επιβιώσει. Βέβαια στην συνέχεια τα έργα του είχαν τέτοια απήχηση στο κοινό, που ο Dickens απέκτησε τεράστιο πλούτο. Η σχέση του με το χρήμα φαίνεται από τους χαρακτήρες του, όπως ο ορφανός Oliver Twist η ο Pip.

 

Ακόμα και μετά τον θάνατο του, ο Dickens εξακολουθεί να «πουλάει» πολύ. Εκτός από τα βιβλία του, γίνονται ταινίες βασισμένες στα έργα του, ακόμη και θεατρικά. Έχει υπολογιστεί ότι γύρω από την «φίρμα» Dickens μόνο στην Βρεττανία γίνεται τζίρος περίπου 280 εκατομμυρίων δολλαρίων. Οι Άγγλοι τον αντιμετωπίζουν ως τον εθνικό τους συγγραφέα και γι αυτό τον λόγο έχουν προγραματίσει σήμερα πολλές τιμητικές εκδηλώσεις.Μάλιστα των εκδηλώσεων αυτών ηγήται ο πρίγκιπας της Ουαλλίας Κάρολος, ενώ ο ηθοποιός Ralph Fiennes θα διαβάσει αποσπάσματα από τα διηγήματα του Dickens εκατομμυρίων

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δυστυχώς είναι αλήθεια! »

Καταχώρηση Αγγελίας